Vremea se schimbă radical! Informare meteo de ninsoare și viscol

29.10.2020
Vremea se schimbă radical! Informare meteo de ninsoare și viscol

Se schimbă vremea! Meteorologii au emis o informare de viscol pentru zona montană unde rafalele pot depăși 90 km/h și se va depune strat de zăpadă.

Informare meteo

Meteorologii au emis o informare care vizează intensificări ale vântului și precipitații mixte în zona de munte. Aceasta este valabilă în intervalul 30 octombrie, ora 02:00 – 31 octombrie, ora 20:00.

Conform prognozei, în intervalul menționat vântul va prezenta intensificări în cea mai mare parte a zonei montane, cu viteze de 60…80 km/h, iar pe crestele Carpaților Meridionali, rafalele vor depăși temporar 90 km/h.

La munte, în general la altitudini mai mari de 1500 m, ploile se vor transforma treptat în lapoviță și ninsoare și local se va depune strat de zăpadă.
Vântul va prezenta intensificări și în celelalte regiuni, dar mai ales în sudul și vestul Olteniei, unde se vor atinge viteze de 50…60 km/h.

Temporar va ploua în cea mai mare parte a țării, iar pe parcursul zilei de sâmbătă (31 octombrie), în Subcarpații Moldovei vor fi posibile precipitații mixte. Pe arii restrânse cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp.

Cum va fi vremea în Capitală

În București, vremea va fi răcoroasă, cu temperaturi care se vor situa între 5-7 grade. Vineri, 30 octombrie, va ploua slab, iar sâmbătă vântul va sufla cu rafale de 34-45 km/h.

De asemenea, meteorologii au anunțat că în intervalul vineri ora 2:00 – sâmbătă ora 20:00, vremea se va răci, astfel că temperatura maximă a zilei de vineri se va situa în jurul valorii de 14 grade, iar minima va fi de 5…7 grade.

Maxima termică a zilei de sâmbătă va fi de 11…12 grade, caracterizând o vreme rece pentru sfârșitul lunii octombrie.

Acestea fiind spuse, se pare că toamna și-a intrat pe deplin în drepturi, și vom avea un sfârșit de săptămână cu vreme capricioasă.

Articolul continua dupa publicitate

Cerul va fi înnorat, temperaturile vor fi scăzute, va ploua pe alocuri, iar vântul își va face apariția cu viteze între 35-45 km/h.