Connect with us
Vremea se va răci brusc și ninsorile pun stăpânire pe țară

Vremea

Vremea se va răci brusc și ninsorile pun stăpânire pe țară

Meteorologii anunță că în următoarele zile vremea se răcește brusc în toată țara și ninsorile pun stăpânire pe o mare parte din teritoriu. Deși am avut parte de o iarnă extremd e blândă, există toate șansele ca acest lucru să se schimbe acum, la început de februarie.

Vremea se va răci brusc și ninsorile pun stăpânire pe țară

În acest moment ANM a emis cod galben pentru mai multe zone din țară. Totodată, meteorologii anunță că după trei zile de vreme caldă, temperaturile scad brusc și este posibil să ingă în aproape toată țara.

Este cod galben județul Braşov: zona joasă, în județul Mureş: zona joasă, județul Alba: zona joasă, județul Sibiu: zona joasă. Aici se vor semnala : intensificări locale ale vântului care la rafală vor atinge temporar 55…60 km/h și până la 65…75 km/h în județul Brașov.

Potrivit meteorologilor, aerul rece va pătrunde în România marți, 4 februarie, ia la munte vor apărea ploi, lopoviță și ninsoare, iar vântul va sufla în rafale și va spulberea zăpada.

În celelalte zone din țară vor apărea mai întâi ploile, care ulterior vor fi înlocuite de ninsori, în special în Maramureş, Transilvania şi nordul Moldovei. Miercuri seara sunt așteptate ninsori în sudul teritoriului, inclusiv în Capitală, unde până acum nu a nins deloc. Va fi prezent și vântul puternic care va viscoli zăpada în această zonă.

Temperaturile vor scădea, astfel că la jumătatea săptămânii nu vor mai depăşi maxima de 7 – 8 grade Celsius. Noaptea va fi ger, maximele fiind de minus 10 grade Celsius.

Citește și: Horoscop Neti Sandu 3 februarie 2020 – lunea marilor schimbari

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vremea

To Top