Vremea în weekend. Prognoza meteo pentru 4 și 5 februarie 2017

03.02.2017
Vremea în weekend. Prognoza meteo pentru 4 și 5 februarie 2017

Vremea în weekend se încălzește, însă vor fi ploi consistente în Maramureș, Crișana și nordul Transilvaniei. ANM a emis o atenționare cod galben de ploi până sâmbătă dimineaţa, în judeţul Maramureş, precum şi în zonele de munte ale judeţelor Satu-Mare, Bistriţa-Năsăud, Mureş, Bihor, Cluj şi Sălaj. Se vor acumula cantităţi de apă care vor depăşi 30 de litri pe metru pătrat şi izolat 60 de litri pe metru pătrat.

Vremea sâmbătă, 4 februarie 2017 – Prognoza meteo

Sâmbătă, vremea va fi caldă, comparativ cu mediile primei perioade din februarie. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 4 şi 12 grade. În dealurile sub-montane, dar și în Banat și Crișana, valorile din termometr vor urca până la 13-14 grade.

Cerul va fi temporar noros şi va ploua în general slab, în nordul, vestul şi centrul ţării. În zona montană înaltă precipitaţiile vor fi mixte şi vor fi condiţii de polei.

În zonele joase, dimineața se va semnala ceața, posibil asociată izolat cu burnițe sau ploi slabe. Vântul va avea unele intensificări pe crestele montane şi în Banat.

În București, vremea va fi caldă pentru această perioadă. Dimineața se vor înregistra 0 grade Celsius, iar la amiază vor fi 9-10 grade.

Vremea în weekend: Prognoza meteo pentru duminică, 5 februarie 2017

Vremea se va menține caldă și duminică. Maximele vor fi cuprinse într 3 și 13 grade. Cerul va fi temporar noros și va ploua în majoritatea regiunilor.

Precipitații sub formă de lapoviță sau ninsoare se vor înregistra la munte iar seara, posibil şi în Maramureş, estul Transilvaniei şi nordul Moldovei.

Vântul va avea intensificări temporare, mai ales în a doua parte a zilei în zona montană, local în vestul si sudul ţării, dar izolat şi în restul teritoriului. În zonele joase, pe arii restrânse, va fi ceață.

La București, vremea va fi în continuare caldă. Termometrele vor înregistra temperaturi de 0 grade dimineața și 8-9 grade la amiază. Cerul va fi temporar noros iar trecător va ploua slab.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *