Ce au făcut fata și soția lui Dumitru Fărcaș, după moartea acestuia

Celebrul taragotist Dumitru Fărcaș a murit la vârsta de 80 de ani, într-un spital din Cluj, în urma unui infarct.

Moartea celebrului artist de muzică populară a lăsat un gol imens în sufletele celor care l-au cunoscut și l-au apreciat.

Andreea, fata artistului, resimte din plin moartea tatălui său. Aceasta a postat un mesaj emoționant pe contul său de socializare, în care deplânge moartea tatălui.

„N-am dăruit nimic publicului, dacă nu m-am dăruit pe mine… Nu contează cât cânți, ci cum cânți: nu-i de ajuns să-ți fie drag a deprinde mesteșugul cântecului, cum nu-i de-ajuns să emiți cu ajutorul unui tub cu orificii sunetele neamului și a pământului în care te-ai născut.

Eu cred, cred cu putere că dacă le tălmăcești pe inima oamenilor care te-ascultă, apoi te-nțelege și te simte fiecare; căci artistul, interpretul, este însăși emoția adevărului numai când dăruiește arta sa TUTUROR”  – Mitru Dumitru Farcas.

Odihnește-te pace, Mitrușca dragă! Tu și muzica ta va trăi mult după ce noi nu mai suntem… Îți mulțumesc din suflet pt TOT! Te iubesc, Andrușca”, a scris tânăra.

Și soția artistului a fost devastată de decesul partenerului de viață.

E foarte trist. Mi-am pierdut perechea, dar va rămâne o stea strălucitoare pe cer care ne va veghea şi ne va îndemna să ne  iubim tradiţia. Iubiţi-vă tradiţia, neamul, portul şi, mai ales, iubiţi-vă patria. Asta şi-a dorit. Rămas bun, dragilor! El vă iubeşte şi vă veghează de acolo, de sus”, a spus soția lui Dumitru Fărcaș, pentru ziarul Adevărul.

În luna mai, Fărcaş a împlinit vârsta de 80 de ani, ocazie cu care preşedintele Klaus Iohannis i-a oferit Ordinul Naţional “Serviciu Credincios” în grad de cavaler.

În vara anului 2014, Dumitru Fărcaş a rămas fără taragot, după ce acesta i-a fost furat dintr-un microbuz parcat în faţa Ateneului Român, astfel că artistul nu a mai putut cânta la spectacolul aniversar al lui Gheorghe Zamfir.

Citește și: Cum a murit celebrul Dumitru Farcas

Sursa: Huff.ro
Data publicării: 9 august 2018. Ora publicării: 13:07 Ultimul update: 13:07
Scris de , în Monden
Comentarii