Moarte fulgerătoare! Un mare artist român, ucis de coronavirus

22.10.2020
Moarte fulgerătoare! Un mare artist român, ucis de coronavirus

Pandemia este încă o amenințare pentru oameni și nu sunt semne că lucrurile vor reveni la normal prea curând. Situația din țara noastră este din ce în ce mai dificilă, iar cazurile de infectare cu noul virus s-au înmulțit considerabil în ultima perioadă. Tot mai mulți oameni contractă nemilosul virusul și pierd lupta cu acesta. În aceeași situație s-a regăsit și un mare artist român: pictorul Virgiliu Dan Dimulescu. Acesta fusese depistat pozitiv cu Covid-19 și a decedat din această cauză.

Marele artist a pierdut lupta cu virusul

Marele artist plastic, Virgiliu Dan Dimulescu, a murit la 68 de ani, după ce a contractat noul coronavirus! Artistul se afla internat la Spitalul Municipal Caracal, unitate suport pentru COVID-19. Virusul i-a fost fatal, având în vedere că a ajuns la spital în momentul în care plămânii săi erau afectați în proporție de 80%. Organismul său nu a mai putut lupta cu virusul și a cedat.

Pictorul făcea parte din categoria de risc, având atât o vârstă înaintată, cât și alte comorbidități, care au îngreunat procesul de recuperare: diabet. Anunțul decesului său a fost făcut de reprezentanții Primăriei Municipiului Caracal pe pagina oficială de Facebook. Aceștia eu scris un mesaj emoționant prin care au adresat și condoleanțe familiei îndurerate a pictorului. Mesajele de rămas-bun au început să curgă pe pagina de Facebook a artistului, fiind foarte cunoscut în toată țara.

Cu nemăsurată tristețe aflăm astăzi de moartea domnului profesor Dan Virgiliu Dimulescu și, de aceea, simțim nevoia să transmitem pe această cale celor apropiaţi cele mai sincere condoleanțe. De azi înainte, nu-l vom mai cauta la telefon sau acasă. De azi înainte, îl vom caută doar în inimile noastre, singurul loc de unde nu va mai pleaca niciodată. Odihnească-se în pace!’, au anunțat reprezentanții Primăriei Municipiului Caracal pe pagina oficială de Facebook.

Articolul continua dupa publicitate

Pictorul Virgiliu Dan Dimulescu urma să împlinească 69 de ani pe 16 decembrie. Acesta a fost membru al Uniunii Artiştilor Plastici Vâlcea și a condus vreme de peste 20 de ani Clubul Copiilor “Marius Bunescu“ din Caracal. În anul 2017 s-a pensionat. Dan Virgiliu Dimulescu a avut expoziţii în toată România, dar și peste hotare. Lucrările sale pot fi văzute în Marea Britanie, Bulgaria, Italia sau chiar Canada.