Connect with us
Cum sa te trezesti de dimineata cu zambetul pe buze

Știri

10 sfaturi utile care te ajuta sa te trezesti de dimineata cu un tonus bun

Niciodata sa nu spui niciodata! 10 secrete care te vor face sa te trezesti dimineata cu zambetul pe buze!

Cei mai multi dintre noi trec printr-o aventura de proportii atunci cand trebuie sa se trezeasca dimineata. Unii admit ca este imposibil sa te trezesti de dimineata cu un tonus bun. Cu toate ca multi sustin ca trezitul devreme este o adevarata provocare, nu trebuie sa fie atat de greu pe cat pare.

Tot ce trebuie sa faci este sa urmezi intocmai pasii de mai jos timp de…..doua saptamani si in scurt timp vei deveni o persoana matinala.

Te poate interesa si: 3 greseli pe care le faci inainte de 10 dimineata

Te poate interesa si: Cum iti poti transforma dormitorul intr-un loc mai romantic

Cele 10 sfaturi de mai jos sunt utile si eficiente. Nu crezi? Te provocam sa le incerci si ai sa vezi!

1. Gaseste un motiv bun pentru a te trezi dimineata
Inainte de a te baga in pat seara, verifica inca o data lista de lucruri pe care le ai de facut maine. Rearanjeaza planurile de a doua zi in asa fel incat cele mai grele responsabilitati sa fie facute pana la pranz. In acest mod vei constata schimbari pozitive in abilitatile de organizare a timpului, mai ales ca dimineata esti productiv si ai sanse mai mari de reusita.

2. Uita de faptul ca exista butonul de „amanare”
Suna alarma de desteptare? Ridica-te din pat imediat! Acum! Fara scuze! Desigur, poti crede ca este mai bine sa iti amani alarma pentru inca 15 minute si sa iti sacrifici timpul destinat micului dejun, insa aceste argumente nu te vor duce nicaieri. Rezultatul? Te vei afunda in asa numitul „somn profund” din care o sa iti fie de doua ori mai greu sa te trezesti.

3. Doar patru ore de somn pe noapte nu sunt suficiente
Dimineata o sa te simti groaznic. Garantat! Este absolut necesar sa mergi la culcare si sa te trezesti la aceeasi ora in fiecare zi. In plus, trebuie sa dormi suficient timp, mai exact intre 6 si 8 ore pe noapte. Ah, si inca un lucru. Aceeasi regula se aplica si in weekend. Dar nu iti face griji: cu toate ca la inceput poate parea dificil, in doua saptamani nu o sa mai simti diferenta.

4. Daca te trezesti mai devreme da-te jos din pat
Daca iti setezi alarma pentru ora 6:00 dimineata si ai deschis ochii la 5:40, nu iti face griji pentru acele minute pretioase de somn pierdute. Nu este nimic bun in a te baga inapoi la somn. Incearca sa gandesti pozitiv: ” Yeey, ce bine! Mai am inca 20 de minute pentru mine. Am timp sa imi pregatesc micul dejun asa cum imi doresc si sa imi savurez cafeaua, ba chiar sa imi intind si parul.”

5. Trezeste-te la aceeasi ora in timpul saptamanii, dar si in weekend
Da, stiu, nu suna extraordinar la inceput si nici nu va fi usor de facut, insa in scurt timp corpul tau, si cel mai important, creierul, se vor obisnui. Nici macar nu o sa observi trecerea. Mai mult, ai la dispozitie cateva ore pentru a face ceea ce iti doresti: sa citesti o carte, sa te uiti la un film, sa te apuci de alergat in parc.

6. Sari
Incearca sa sari imediat ce te-ai trezit. Cateva sarituri vor ajuta corpul sa castige energia de care are atata nevoie dimineata. Daca esti in stare sa faci o serie de sarituri cu coarda, nu mai sta pe ganduri. In acest fel iti vei ajuta sistemul limfatic sa distruga toxinele pe care le-ai produs noaptea.

7. Intinde-te
Poti sa iti intinzi muschii in timp ce lenevesti in pat. Cu toate acestea, incearca sa eviti miscarile bruste. Incearca in jur de 5-10 minute de exercitii de intindere in fiecare dimineata si in curand o sa te simti mai bine ca niciodata: o sa fii pozitiv si plin de energie.

8. Deschide fereastra
Cateodata, la scurt timp dupa ce te-ai dat jos din pat, poti simti ca mintea ta se afla inca sub vraja somnului. Deschide fereastra, sau, si mai bune, iesi afara pe balcon daca vremea iti permite. Trage o gura de aer in plamani si in scurt timp totul va fi mult mai clar.

9. Bea un pahar cu apa
Cea mai buna metoda pentru a prepara o licoare impotriva somnului este sa adaugi niste zeama de lamaie si o lingurita de miere in apa. Bea dimineata acest „cocktail” si poti cuceri lumea!

10. Ia un mic dejun sanatos
Incearca sa eviti mancarurile si bauturile bogate in grasimi sau zahar deoarece pot provoca somnolenta si efectul de „greu la stomac”. Micul dejun trebuiue sa fie gustos si sanatos in acelasi timp. Aceasta combinatie va ajuta la inceperea unei zile productive.

Sursa foto Shutterstock

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top