Connect with us

Știri

154 de copii din județul Ilfov, în stare gravă din cauza unei toxiinfecții alimentare

154 de copii din județul Ilfov s-au ales cu toxiinfecție alimentară, relatează postul de știri Digi 24.

Care e starea micuților?

Micuții care erau în grădinițe din Pipera și Voluntari au consumat smântână stricată, iar asta le-a provocat diaree și stări de vomă, relatează presa centrală.

„În total, 154 de copii, din cei 540 care sunt înscrişi la creşele şi grădiniţele respective, au ajuns la spitale, cu vărsături, greaţă şi dureri abdominale. Din fericire, niciunul nu a necesitat internare”, a declarat purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Ilfov, dr. Dănuţ Crăciun.

Potrivit acestuia, „rezultatele preliminare arată că este vorba de E.Coli. Dar, deocamdată, nu putem spune în care dintre alimente a fost descoperită bacteria. Urmează să stabilim după ce vom avea rezultatele finale ale probelor recoltate la faţa locului”.

CITESTE SI: Radiografii pulmonare gratuite pentru cei care locuiesc în Capitală

„S-a constituit un comandament de urgență la Spitalul din Voluntari, unde am primit 30 de copii.

Toți prezentau stări de vomă, iar patru dintre ei aveau diaree. Noi credem că a fost ceva iritativ, având în vedere că micuții au spus la unison cu smântăna a fost foarte acră. Aceasta a iritat stomacul și s-a produs secreția gastrică.

Au fost tratați și au plecat acasă. Nimeni nu a rămas internat peste noapte”, a spus unul dintre medicii pediatrii care joi noapte a fost de gardă la Spitalul din Voluntari, scrie și ziarul Click.

„Ne-au îmbolnăvit copiii cu smântâna alterată! Noi am fost la Matei Balș. Copilul meu și-a revenit după ce i s-a pus o perfuzie și i s-au dat săruri de rehidratare. Ne-au spus să revenim în cazul în care se repetă aceste episoade de greață și diaree.

El a vomitat de șapte ori în două ore. A simțit că smântâna mirosea urât și era prea acră, dar târziu”, a spus una dintre mămici pentru ziarul Click.

Andrei Petrescu este redactor Huff.ro, colaboreaza cu site-ul de 6 ani. Poate fi contact pe adresa andrei@huff.ro.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top