Connect with us

Știri

22 de turişti blocaţi pe munte în Vâlcea. Printre cei blocaţi sunt şi copii

Salvamontiştii intervin pentru recuperarea a 22 de turişti, între care nouă copii, blocaţi pe Vârful Roman din Vâlcea.

Douăzeci şi doi de turişti, între care nouă copii, sunt blocaţi pe Vârful Roman din judeţul Vâlcea, din cauza unui drum impracticabil, acoperit cu zăpadă. Jandarmii și salvamontiștii intervin.

Potrivit Serviciului Salvamont Vâlcea, 22 de persoane, între care nouă copii, sunt blocate, miercuri dimineaţă, pe Vârful Roman din județul Vâlcea.

Turiştii au cerut ajutor prin apel 112 sprijinul jandarmilor montani și al salvamontiștilor

Jandarmii și salvamontiștii, ajutați de vehicule speciale, au plecat deja în căutarea acestora.

Şeful Serviciului Salvamont Vâlcea, Mircea Lera, a declarat, pentru corespondentul MEDIAFAX, că turiştii au intrat pe un drum închis, acoperit de zăpadă, pe care nu mai pot înainta.

”Au ajuns deja utilajele de deszăpezire, turiştii vor di ajutaţi să coboare imediat ce drumul va permite acest lucru”, a spus Lera.

Citeşte şi Alertă! PESTE 130 de turiști blocați în Bucegi, zona Babele – Cod Roșu de intervenție – Sunt și mulți copii

Digi24 informează că peste 130 de turiști sunt acum blocați în Bucegi, zona Babele, din cauza condițiilor meteo care au făcut ca telecabina Bucegi să nu mai poată funcționa.

Alertă maximă în Bucegi
Șeful jandarmeriei Prahova a declarat, la DIGI24, că autoritățile estimează că vor ajunge la turiști în aproximativ o oră și jumătate, neputând să explice mai în detaliu cum vor reuși autoritățile să coboare turiștii din zona Babele.

În cazul în care jandarmeria nu poate să coboare turiștii, aceștia vor înopta la cabana Babele.

„Maşinile de deszăpezire au ajuns deja în zona Babele şi urmează să preia turiştii care vor fi duşi până la Piatra Arsă. De aici, aceştia vor fi preluaţi cu maşinile şi duşi în Buşteni, la unităţile lor de cazare. Situaţia a fost provocată de condiţiile meteo nefavorabile şi pentru siguranţa clienţilor am fost nevoiţi să oprim funcţionarea telecabinei în această seară”, a declarat Claudiu Ciubotaru, director marketing Teleferic Prahova SA, pentru MEDIAFAX.

Acesta a mai spus că societatea a primit sprijinul Jundarmeriei Buşteni, a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă şi a autorităţilor locale pentru ca turiştii să fie coborâţi în cel mai scurt timp.

Jandarmii prahoveni au declarat şi ei că telecabina a fost oprită din cauza vântului foarte puternic.

Citeşte şi 48 de persoane au murit, după ce un autocar a căzut de la 100 de metri înălțime VIDEO

Cel puţin 48 de persoane şi-au pierdut viaţa marţi în Peru când un autocar a căzut de o faleză înaltă de 100 de metri după ce fusese percutat de un camion pe o autostradă de-a lungul coastei Pacificului, a anunţat poliţia, citată de AFP.

“Căderea unui autocar a făcut cel puţin 48 de victime”, a declarat poliţia într-un comunicat publicat pe site-ul internet al Ministerului peruan de Interne, care a precizat că recuperarea corpurilor a fost suspendată la căderea nopţii din cauza valurilor puternice ale mareei.

Accidentul a avut loc la ora locală 11:43 (16:43 GMT) într-un loc numit “virajul diavolului”, la 45 de km nord de Lima, a declarat presei colonelul Dino Escudero, şeful poliţiei rutiere.

La bordul autocarului se aflau 55 de pasageri şi doi şoferi, maşina îndreptându-se spre capitala peruană după ce plecase din oraşul Huacho (centru), situat la 130 km de aceasta.

Un bilanţ precedent informa despre existenţa a 36 de morţi

Doar şase ocupanţi ai autocarului au fost găsiţi în viaţă şi spitalizaţi, dintre care patru se află în stare gravă.

Autocarul a căzut de la înălţimea de 100 de metri şi s-a zdrobit de stâncele aflate la poalele falezei, pe malul oceanului.

Echipele de intervenţie, dintre care unele au fost aduse cu elicopterele la faţa locului şi altele au coborât de pe faleză cu ajutorul corzilor, au fost nevoite să-şi întrerupă căutările la căderea nopţii din cauza mareei.

Un bilanţ precedent informa despre existenţa a 36 de morţi

Potrivit autorităţilor, o macara urma să sosească la faţa locului pentru a ridica autobuzul, răsturnat cu roţile în sus, la poalele falezei şi la câţiva metri de mare.

Operaţiunile vor fi reluate miercuri în zori, a precizat adjunctul comandantului pompierilor, Larry Lynch Solis, pentru canalul de televiziune Canal N.

Potrivit lui Luis Martinez, reprezentant al societăţii de transporturi San Martin de Porres, proprietara autocarului, şoferul avea multă experienţă.

El nu a putut indica dacă acesta figura printre persoanele decedate sau rănite. Autobuzul fusese supus unei revizii mecanice înainte de a părăsi Huacho.

“Este foarte dureros pentru ţară să sufere un accident atât de grav. Solidaritatea mea profundă faţă de durerea familiilor”, a scris pe Twitter preşedintele Pedro Pablo Kuczynski.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top