Connect with us
5 greseli pe care toata lumea le face cand decoreaza casa

Știri

5 greseli pe care toata lumea le face cand decoreaza casa

Sa iti decorezi casa nu este foarte usor, iar nepotriviri pot aparea la tot pasul. Iata 5 greseli pe care aproape toti oamenii le fac cand decoreaza!

1. La inceput se alege vopseaua. Toata lumea are tendinta de a hotari care este culoarea varului de pe pereti inainte de toate, fara sa se gandeasca la cum va arata camera in ansamblu. Fa-ti un plan si urmeaza-l pas cu pas. Stabileste inca de la inceput cum vor arata podelele, ce culoare ti-ai dori sa fie covoarele si ce fel de textura ar trebui sa aiba tapetul. Mai bine ai face asta inainte sa te trezesti ca ai peretii albastri, dar tu ai gasit o mobila maron inchis incredibil de frumoasa.

2. Mobila este de culoare inchisa. O biblioteca din lemn masiv inchisa la culoare poate fi extrem de frumoasa intr-o camera mare si luminoasa. Din pacate, in majoritatea apartamentelor este indicat sa nu apara astfel de piese de mobilier, tocmai din pricina spatiului restrans. Mobila masiva si inchisa la culoare va diminua spatiul si atmosfera din camera va deveni sufocanta. Incearca sa optezi pentru un mobilier delicat, in nuante deschise, de dimenisuni rezonabile.

3. Candelabrul este cel mai frumos posibil, insa nu se potriveste. Din pacate multe persoane fac greseala de a alege cel mai minunat candelabru din magazin, fara sa se gandi daca se potriveste bine cu intregul decor din camera. Odata ajuns cu el acasa, vei descoperi ba ca este prea mare, ba ca sticla nu se merge bine cu celelalte materiale pe care le-ai ales in sufrageria ta. Ofera-ti suficient timp pentru a studia piata si opteaza pentru un candelabru al carui loc este cu adevarat in casa ta.

4. Covoarele nu au dimensiunile potrivite. Te-ai indragostit de un covor si nu poti renunta la el nici in ruptul capului. Il aduci acasa si observi ca este mai mic decat ar trebui, sau deseori chiar mai mare. Nu fa astfel de compromisuri, caci rezultatul final nu va fi unul pe placul tau.

5. A treia sursa de lumina nu este luata in considerare. Lumina naturala e perfecta in timpul zilei, iar becul din tavan e ideal aseara. Asa gandesc majoritatea persoanelor, insa o atreia sursa de lumina intr-un colt al camerei va da o nota eleganta intregului decor. Mai ales daca este vorba despre o sufragerie in care se tin deseori si petreceri.

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top