Connect with us
A murit Emil Cico Dumitrescu, unul dintre inculpații din Dosarul Revoluției

Știri

A murit Emil Cico Dumitrescu, unul dintre inculpații din Dosarul Revoluției

Amiralul Emil Cico Dumitrescu, unul dintre cei inculptați în dosarul Revoluției, a murit la vârsta de 84 de ani, chiar de ziua sa.

El a fost membru în Consiliul Frontului Salvării Naționale. La data de 4 februarie 1990, căpitanul de rangul I E. Dumitrescu a fost înaintat la gradul de contraamiral. A fost avansat la 11 mai 1993 la gradul de viceamiral.

Emil Dumitrescu s-a numărat printre cei care au luat cuvântul la Televiziune în zilele Revoluţiei, iar ulterior a avut un post călduţ pe lângă Ion Iliescu. A fost, printre altele, secretar de stat şi consilier prezidenţial.

„Comandanți ai unităților apărării naționale din orașele Târgoviște, Râmnicu Sărat, Buzău, Focșani, Galați, Brăila – vă transmit ordinul șefului Marelui Stat Major, general Gușă Ștefan, ca în cel mai scurt timp să îndreptați unitățile dumneavoastră către București (…) 

din ordinul șefului Marelui Stat Major general Gușă Ștefan și a generalului locotenent Stănculescu v-a transmis acest ordin căpitan de rangul I Dumitrescu”, spunea acesta din studioul TVR în timpul evenimentelor din decembrie 1989.

În perioada 1996-2000, Cico Dumitrescu a fost cercetat pentru „subminarea puterii de stat” prin modul în care s-a implicat în mineriada din 13-15 iunie 1990.

În luna iunie a anului trecut, președintele Klaus Iohannis a avizat începerea urmăririi penale a lui Emil Cico Dumitrescu, în dosarul Revoluţiei, iar în decembrie a fost pus sub acuzare, pentru crime împotriva umanităţii.

În acest dosar este urmărit penal şi fostul preşedinte Ion Iliescu, tot pentru crime împotriva umanităţii, el fiind acuzat că a acceptat şi oficializat măsuri cu caracter militar, dintre care unele au avut „un evident caracter diversionist”.

Citește și: Ion Iliescu, inculpat în Dosarul Revoluției, alături de alți trei foști oficiali

1 Comment

1 Comment

  1. ogarul cenusiu

    2019-01-18T12:16:16+02:00 at 12:16

    incet dar sigur,Dumnezeu are grije de fiecare .blestemat sa fii cu tot neamul tau pt tot raul facut romaniei.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top