Connect with us

Știri

Accident GRAV în Austria. Un român a murit pe loc, soția și fiica acestuia sunt în comă

Accident rutier deosbit de grav în Austria. Un bărbat a murit pe loc, iar soţia şi fiica sa sunt în comă, după ce maşina pe care o conducea s-au răsturnat, potrivit observator.tv.

Accidentul în care a fost implicată familia de români a avut loc în jurul orei 7:30 pe autostrada A1, la Pressbaum, în direcţia Viena, scrie presa austriacă.

Familie de români, implicată într-un accident în Austria. Tatăl a murit, mama și fetița lor sunt în comă

Din motive necunoscute, autoturismul în care se afla o familie de români a ieşit de pe autostradă, a lovit parapetul din dreapta şi s-a răsturnat de mai multe ori.

Mama şi fetiţa au fost pur şi simplu aruncate din maşină, fiind găsite pe asfalt, în vreme ce tatăl, care era la volan, a fost strivit între plafon şi asfalt, mai precizează sursa citată. Fetiţa şi mama ei au fost transportate cu elicopterul la un spital din Viena, în comă.

Fetiţa de opt ani, grav rănită în accidentul de circulaţie care a avut loc sâmbătă dimineaţa pe DN 7, în zona localităţii Leşnic, din judeţul Hunedoara, a fost transportată la un spital de copii din Timişoara pentru continuarea îngrijirilor medicale, a informat Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Hunedoara.

Accident: Mai multe persoane au fost rănite

Fetiţa era pasageră într-un autoturism înmatriculat în Austria, în aceeaşi maşină aflându-se alte patru persoane care au fost rănite uşor. Dintre cei cinci ocupanţi ai autovehiculului, patru sunt cetăţeni austrieci, iar al cincilea, o fată de 12 ani, este cetăţean român.

Autoturismul din Austria s-a tamponat frontal cu o maşină înmatriculată în Germania, în care se aflau doi cetăţeni români, ambii răniţi. În acest autoturism, pasagerul din dreapta şoferului a fost rănit grav.

Conform primelor măsurători ale poliţiştilor, accidentul a fost cauzat de şoferul care conducea autoturismul înmatriculat în Austria, acesta intrând pe contrasens într-o zonă nepermisă. El s-a tamponat apoi frontal cu maşina înmatriculată în Germania, condusă regulamentar.

„Din primele cercetări rezultă faptul că un autoturism înmatriculat în Austria, care circula pe direcţia de mers Arad-Deva, a intrat pe contrasens, depăşind linia continuă, intrând in coliziune frontală cu un alt autoturism înmatriculat în Germania, care circula regulamentar din direcţie opusă, respectiv Deva-Arad”, a explicat IPJ Hunedoara.

În accident au fost rănite şapte persoane, trei dintre victime fiind scoase din maşini după intervenţia echipelor de la descarcerare.

„Răniţii au fost preluaţi de echipajele medicale şi transportaţi la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) Deva. Victimele au vârstele cuprinse între 8 şi 62 de ani”, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Hunedoara, Anemona Doda.

Victimele accidentului prezintă diferite traumatisme, unele fiind localizate în zona toracelui, abdomenului, fracturi şi contuzii, conform evaluărilor făcute de medicii de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SAJ) Hunedoara.

Fetiţa de opt ani prezintă plăgi tăiate în regiunea inghinală, iar fata de 12 ani are un traumatism cranian şi plăgi contuze frontal, a arătat purtătorul de cuvânt al SAJ Hunedoara, dr. Călin Dumitrescu.

Circulaţia rutieră pe DN 7 a fost blocată pe ambele sensuri timp de două ore, după producerea accidentului, traficul fiind dirijat pe rute ocolitoare.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top