Connect with us

Știri

Accident groaznic! Cel puțin două persoane au murit și 11 sunt rănite, după ce un microbuz s-a răsturnat în România

Un accident infiorător s-a produs la ora 6:20 în Harghita, unde un microbuz s-a răsturnat. Conform IPJ Harghita, în autoturism se aflau 20 de persoane, dintre care 2 au decedat și cel puțin 11 sunt răniți grav.

UPDATE, 09:18 – Două persoane au murit și șapte au fost rănite, duminică, în urma accidentului care a avut loc în județul Harghita, când un microbuz care venea din Praga și mergea spre Republica Moldova a derapat și s-a răsturnat pe DN 15, între Tulgheș și Borsec.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Harghita, Alina Ciobotariu, în microbuz se aflau 20 de persoane, iar două au fost declarate decedate.

”În acest moment, din cele 20 de persoane care se aflau în microbuz, două persoane au fost declarate decedate, o femeie și un bărbat. Șapte persoane au fost transportate la Spitalul Municipal din Toplița, cinci de către Ambulanțe SAJ și o mamă și un copil de Ambulanța SMURD. Practic doar mama prezintă escoriații, copilul nu e rănit.

Celelalte 11 persoane sunt rănite ușor, au fost duse la sediul Primăriei din Tulgheș pentru a sta la căldură, a li se da un ceai, a avea condiții. La fața locului, din cei 11 răniți ușor, opt au semnat că refuză transportul, ceilalți trei sunt în curs de evaluare medicală, li se acordă primul ajutor și dacă vor solicita, vor fi transportați la spital. Până la acest moment șapte au fost transportați la spital”, a spus purtătorul de cuvânt al ISU Harghita, Alina Ciobotariu.

Polițiștii spun că accidentul s-a produs după ce autovehiculul a derapat, carosabilul fiind acoperit de zăpadă.
”În microbuz în care se aflau 19 persoane plus șoferul. Este o cursă regulată pe traseul Praga – Odorheiu Secuiesc – Republica Moldova.

Pe DN15, între Borsec și Tulgheș, din cauza neadaptării vitezei la condițiile de drum în curbă și condițiile meteo date de ninsoare, a derapat, a pierdut controlul, a părăsit partea carosabilă, a lovit un stâlp, s-a răsturnat pe o parte. Două persoane încarcerate, găsite fără puls, un bărbat și o femeie din Republica Moldova”, a spus purtătorul de cuvânt al IPJ Harghita, Gheorghe Filip.

Potrivit managerului Serviciului Județean de Ambulanță, Peter Szilard, doi dintre răniții duși cu Ambulanța la spital sunt în stare gravă.

”Starea a două paciente e mai gravă, iar ceilalți nu sunt așa grav. Un diagnostic final nu avem pentru că toate echipajele ajunse la fața locului s-au concentrat la tratarea pacienților și nu au dat un diagnostic definitiv”, a spus managerul Serviciului de Ambulanță Județean, dr. Peter Szilard.

Primele informații arată că cele două persoane care au murit în urma accidentului din Harghita sunt din Republica Moldova.
Duminică dimineaţa, un microbuz în care erau 20 de persoane s-a răsturat între Borsec și Tulgheș, la fața locului fiind trimise o autospecială de stingere, două de descarcerare, 5 ambulanțe SMURD și 3 ambulante ale Seviciului Județean de Ambulanță.

Având în vedere numărul persoanelor implicate, forțele de intervenție au fost suplimentate cu o ambulanță de terapie
intensivă mobilă, două ambulanțe SMURD și o descarcerare din cadrul ISU Neamț

Microbuz cu peste 20 de persoane s-a răsturnat în Harghita; cel puțin 2 oameni au murit

Este alertă în Harghita, după ce un microbuz în care erau 20 de persoane s-a răsturat între Borsec și Tulgheș, cel puțin 2 oameni fiind declarați decedați, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), au fost trimise la fața locului o autospecială de stingere, două de descarcerare, 5 ambulanțe SMURD și 3 ambulante ale Seviciului Județean de Ambulanță.

”Până la acest moment, două persoane au fost declarate decedate, 11 prezintă diverse traumatisme, iar alte 7 sunt în curs de evaluare medicală”, arată IGSU.

Având în vedere numărul persoanelor implicate, forțele de intervenție au fost suplimentate cu o ambulanță de terapie intensivă mobilă, două ambulanțe SMURD și o descarcerare din cadrul ISU Neamț.

Sunt Adrian Vrauko si de 14 ani lucrez în presa online. Am început ca redactor la Realitatea TV, am continuat mai apoi la Pro TV, Kanal D. Iar din 2014 am infiintat Revista Teo Trandafir, continuand cu HUFF.ro si multe alte site-uri din grupul AIR24. La HUFF.ro sunt Editor Of The Day si coordonez echipa editoriala.

1 Comment

1 Comment

  1. MARCEL

    2017-12-10T08:32:13+02:00 at 8:32

    Bună dimineata sunteti foarte tari in privinta stirilor SUCCES

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top