Connect with us
Accident în Budapesta, cu microbuz românesc. Sunt șapte morți

Știri

Accident în Budapesta, cu microbuz românesc. Sunt nouă români care și-au pierdut viața

Un microbuz înmatriculat în România a fost implicat, marţi, lângă Budapesta, într-un accident rutier în urma căruia nouă persoane au murit.

Update: Nouă români au murit în accidentul rutier ce a avut loc marţi în apropiere de Budapesta, informează Ministerul Afacerilor Externe (MAE). Potrivit unor martori, șoferul  făcea live pe Facebook în momentul coliziunii.

Misiunea diplomatică română a întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale, în vederea obţinerii unor informaţii cu privire la cetăţenia şi identitatea victimelor.

Stire Initiala

Accidentul a avut la aproximativ 60 de kilometri de Budapesta, pe DN4.

„Există o celulă de criză. Nu se știe până în acest moment cetățenia victimelor. Autobuzul avea număr . La 60 de kilometri de Budapesta s-a petrecut accidentul. Microbuzul se întorcea în România”, potrivit purtătorului de cuvânt MAE, Paul Ciocoiu, care a făcut aceste declarații pentru Digi 24.

Potrivit Ministerului Afacerilor Externe, microbuzul s-ar fi angajat cu viteză excesivă într-o depășire și a intrat în coliziune frontală cu un camion care se deplasa pe contrasens.

Ministerul a activat celula de criză a MAE, arată sursa citată.

„Ambasada României în Ungaria gestionează prin demersuri de asistenţă consulară cazul accidentului rutier produs la data de 22 mai în apropierea oraşului Budapesta, Ungaria, în care a fost implicat un microbuz înmatriculat în România”, se precizează în comunicat.

Misiunea diplomatică română a întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale, în vederea obţinerii unor informaţii cu privire la cetăţenia şi identitatea victimelor.

„Conform datelor preliminare obţinute de reprezentanţii misiunii diplomatice, în urma accidentului, şapte persoane, pasageri ai microbuzului, şi-au pierdut viaţa”, precizează MAE.

O echipă consulară mobilă din cadrul Ambasadei României la Budapesta s-a deplasat, în regim de urgenţă şi se află la faţa locului accidentului pentru a acorda asistenţă consulară.

La ce numere pot suna cetățenii români pentru asistență consulară

Din datele obţinute de echipa consulară mobilă rezultă că microbuzul s-ar fi angajat cu viteză excesivă într-o depăşire şi a intrat în coliziune frontală într-un camion care se deplasa pe contrasens. Accidentul a avut loc pe Drumul Naţional 4 din Ungaria, la aproximativ 60 de kilometri de Budapesta, pe sensul de deplasare spre România.

Ministerul Afacerilor Externe reaminteşte că cetăţenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Budapesta 0036-384-76-89 şi 0036-384-83-94 şi 0043-1-230.95.10, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de operatorii Call Center în regim de permanenţă sau la numărul de urgenţă al misiunii diplomatice: 0036-30-535-69-12.

 

Sursa foto: 24.hu

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top