Connect with us
Adevărul despre pensii! Șapte milioane de oameni sunt vizați

Știri

Adevărul despre pensii! Șapte milioane de oameni sunt vizați

!Au spus adevărul despre pensii!  Asociația care reprezintă administratorii de pensii private din România îl contrazice pe Darius Vâlcov! Este vorba despre pensiile a peste 7 milioane de români, contributori la pensiile private, care au în total circa 10 miliarde de euro în respectivele

fonduri.

„Comisioanele percepute de administratorii Pilonului II din România sunt semnificativ mai mici decât cele percepute de sistemele similare din alte state, precum şi de alte sisteme de economisire. 

Studiul „Update of IOPS Work on Fees and Charges” realizat de IOPS (organizaţia ce grupează toate instituţiile de supraveghere a sistemelor de pensii private şi asigurări din statele lumii) în 2014 a arătat că valoarea totală a comisioanelor percepute de administratorii

fondurilor de pensii este cu 25% (un sfert) mai mică decât media celorlalte 42 de sisteme similare de economisire din statele membre IOPS.”, transmite APAPR.

Darius Vâlcov, formal consilier al premierului Viorica Dăncile, dar, în practică principal artizan al măsurilor economice luate de PSD, a spus despre fondurile de pensii că sunt „nişte SRL-uri care percep comisioane de 1,5 miliarde de euro din cele 10 miliarde de euro pe care le

administrează”, conform capital.ro

De ce sunt îngrijorați cei de la APAPR

APAPR spune că este îngrijorată de declaraţiile lui Vâlcov, care a acuzat voalat administratorii că au investit în acţiuniele RCS-RDS doar pentru a obţine expunere mediatică pozitivă pe canalele media ale grupului.

„Astfel, ne exprimăm îngrijorarea în legătură cu afirmaţiile negative făcute de domnia sa referitoare la performanţa viitoare a unei companii listate, fapt ce poate influenţa în mod nemeritat evoluţia acesteia doar prin emoţia creată în spaţiul public.

O astfel de abordare nu contribuie la un dialog profesionist despre piaţa de capital sau despre rezultatele sistemului de pensii private din România.

Citește și: Ce se va întâmpla cu pensiile românilor după ce legea pensiilor va intra în vigoare

APAPR reiterează faptul că Pilonul II de pensii private obligatorii din România este unul solid, transparent, eficient reglementat şi profitabil pentru participanţi.

Performanţa Pilonului II din România a fost remarcată de instituţii internaţionale prestigioase: Banca Mondială, FMI, OECD, BERD, Comisia Europeană, BetterFinance.

APAPR va continua să comunice şi să informeze pe toţi cei interesaţi să evalueze în mod corect performanţa actuală a sistemului de pensii private.”, au punctat cei de la APAPR.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top