Connect with us
Aimee Iacobescu a murit la 71 de ani. Cauza morții

Știri

Aimee Iacobescu a murit la 71 de ani. Cauza morții

Actrița Aimee Iacobescu a murit la vârsts de 71 de ani. Celebra interpretă a Domniței Ralu ar fi suferit de o formă de cancer.

Aimee Iacobescu mărturisea într-un interviu din Jurnalul Național că s-a născut de fapt în noaptea de 23 iunie, lucru cunoscut doar de familie și apropiați.

Artista și fratele său geamăn, Dorel, s-au născut în noaptea de Sânziene, în 1946, în localitatea Unguriu, județul Buzău, dar în acte a fost declarată data nașterii 1 iulie.

Mama actriței era absolventă a facultății de desen și scenografie, iar tatăl era medic militar. ”Tata îi scria mamei scrisori de dragoste care începeau cu ”ma bien aimée”. Numele meu de acolo provine.

Tot ce am mai frumos în mine s-a născut acolo, în locurile acelea unde am copilărit. 

În vatra satului era o livadă și în fiecare an, primăvara, îmi propuneam împreună cu fratele meu să așteptăm momentul în care vor înflori pomii. Dar adormeam, iar livada înflorea de fiecare dată noaptea”, mărturisea actrița într-un interviu.

Din bogata sa filmografie amintim ”De-aș fi… Harap Alb”, ”Haiducii”, ”Răpirea fecioarelor”, ”Haiducii lui Șaptecai”, ”Zestrea domniței Ralu”, ”Săptămâna nebunilor” — în ultimele trei interpretând rolul domniței Ralu, cu care publicul a identificat-o—, ”Cu mâinile curate”, ”Nu filmăm să ne-amuzăm”, ”Osânda”, ”Revanșa”, ”Ultima noapte de dragoste”, ”Dumbrava minunată”, ”Cuibul de viespi”.

Drama prin care trecea Aimee Iacobescu

Aimee Iacobescu a avut o carieră de 45 de ani pe scena Teatrului Național București și pe platourile de filmare, iar la 70 de ani trăia o dramă.

Diagnosticată cu cancer, Aimee Iacobescu plătea lunar pentru tratamentul parțial compensat/gratuit peste 3.000 de lei, respectiv toată pensia și indemnizația destinată actorilor. Singura ei speranță de a se descurca decent era indemnizația de merit viageră, în valoare netă de 3.500 de lei, drept pe care l-a solicitat UNITER de acum doi ani și jumătate, scrie www.ziarulring.ro.

În urmă cu doi ani Aimee a fost într-un scandal ce a apărut pe prima pagină a ziarelor. Ea ajunsese în pragul disperării!

Supărată că președintele UNITER, Ion Caramitru, nu își respectă promisiunea și indemnizațiile de merit sunt alocate unor personalități de 60 de ani, actriţa solicita, cu lacrimi în ochi, un răspuns.

Conflictul cu Cezara Dafinescu

Tot în urmă cu doi ani, ea a fost implicată într-un scandal cu Cezara Dafinescu.

„Datorită admiratorilor mei care îmi sunt mereu alături, am reuşit să-mi plătesc datoriile şi voi putea să trec această iarnă fără probleme. Pentru operaţia de cataractă a mamei mele am pus deoparte 2.000 de lei.

După ce am declarat câţi bani s-au strâns din donaţii, pe 10 decembrie, m-a sunat Cezara să-mi ceară 2.000 de lei… A specificat «cu împrumut, până pe 15».

Am crezut că până pe 15 decembrie, când luăm pensia, dar a vrut până pe 15 ianuarie (2016 – n.r.). Şi i-am dat. A venit, a luat banii şi dusă a fost. Mama a fost martoră.

Nu m-am gândit nicio secundă să facem o hârtie de mână, că doar ne cunoaştem de atâta vreme. De atunci Cezara n-a mai dat niciun semn.

Am tot sunat-o, dar nu-mi răspunde. I-am trimis şi un mesaj la care nu a răspuns… Eu, acum, ce fac cu mama, cum o mai operez dacă nu mai am bani?!”, spunea Aimee Iacobescu.

Cezara Dafinescu a negat acuzațiile la aceas vreme.

Citește și: Lys Assia, prima câştigătoare a Eurovision, a murit

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top