Connect with us

Știri

ALERTĂ METEO: Șapte județe vor fi sub cod portocaliu de ninsori abundente și viscol

Este alertă din partea meteorologilor! Aceasta va intra în vigoare în această dupa-amiază începând cu ora 16 pentru mai multe judeţe. O avertizare cod portocaliu de ninsori abundente şi viscol, emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM), va fi în vigoare de luni seară, pentru zona de munte a judeţelor Braşov, Covasna, Vrancea, Buzău, Prahova, Dâmboviţa şi Argeş.

De asemenea, Capitala şi 20 de judeţe vor fi sub avertizare cod galben de ploi şi vânt puternic.

Astfel, ploile se vor extinde din vest spre restul ţării, iar în Maramureş, nordul Moldovei şi al Transilvaniei şi în zona de deal din regiunile vestice, trecător se vor semnala precipitaţii mixte.

La munte, treptat vor predomina ninsorile şi mai ales în zona înaltă se va depune strat de zăpadă.

Avertizarea intră în vigoare la ora 16:00

ANM a emis o avertizare cod galben valabilă de luni de la ora 16.00, de ploi însemnate cantitativ şi intensificări ale vântului, pentru Muntenia, estul Olteniei şi sudul Moldovei.

Va ploua pe arii extinse, iar cantităţile de apă vor depăşi 25 de litri pe metru pătrat şi izolat 40 – 50 de litri pe metru pătrat. În judeţele Vrancea, Buzău, Brăila, Ialomiţa, Călăraşi şi Ilfov, local vântul se va intensifica, temporar cu viteze de 55-65 de kilometri la otă.

Cantităţi de apă de 15 – 20 de litri pe metru pătrat şi izolat 30 de litri pe metru pătrat vor fi şi în Dobrogea şi vestul Olteniei. Îndeosebi în dimineaţa zilei de marţi, precipitaţii mixte se vor semnala local în Oltenia şi pe arii restrânse în Muntenia.

Citeşte şi Lia Olguţa Vasilescu, anunţ de ultimă oră despre salariul minim

Lia Olguţa Vasilescu, anunţ de ultimă oră despre salariul minim. Ce urmează să se întâmple. Executivul va aproba în ședința din această săptămână Hotărârea de Guvern prin care salariul minim va fi majorat la 1.900 de lei, a susținut, luni, ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu.

“Da, obligatoriu. În același timp cu bugetul, vom avea această Hotărâre de Guvern referitoare la salariul minim, care rămâne la 1.900 de lei, așa cum s-a stabilit, pentru că este vorba și de întoarcerea sarcinii fiscale. Motivul amânării acestei Hotărâri de Guvern nu a fost altul decât că ea trebuie să stea o anumită perioadă de timp pe site pentru dezbateri. S-a cerut transparență și s-au efectuat mai multe etape în acest sens. Deci da, va fi”, a susținut Vasilescu.

În ceea ce privește programarea unei dezbateri a bugetului în aceeași ședință, ea spus că ministrul Finanțelor, Ionuț Mișa, este cel care trebuie să răspundă la această întrebare.

Proiectul a fost urcat pe pagina de internet a ministerului

“Chiar nu știu mai multe amănunte, știu că s-a discutat bugetul cu Ministerul Muncii și nu avem niciun fel de problemă cu pensiile și salariile anul viitor”, a dat asigurări Vasilescu.

Hotărârea Guvernului pentru stabilirea salariului de bază minim brut pe țară garantat în plată ar fi trebuit aprobat în ședința de Guvern din 8 noiembrie, însă, potrivit unor surse oficiale, a fost retras de pe ordinea de zi pentru că trebuia discutat în Consiliul Economic și Social (CES), iar pentru acest lucru trebuia să stea o anumită perioadă în dezbatere publică.

Ministerul Muncii a postat proiectul privind majorarea salariului minim la 1.900 de lei pe pagina sa de internet în data de 26 octombrie și a așteptat propuneri, sugestii și opinii cu privire la acesta până pe 4 noiembrie.

Citeşte şi Câţi bani trebuie să scoţi din buzunar pentru bradul de Crăciun anul acesta

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top