Connect with us
Alocația copiilor s-ar putea majora semnificativ. Ce prevede un nou proiect de lege

Știri

Alocația copiilor s-ar putea majora semnificativ. Ce prevede un nou proiect de lege

PNL a inițiat un proiect de lege care prevede ca alocația copiilor să crească cu până la 80% anul viitor. Iniţiatorii spun că vor să susţină financiar familiile din România şi să împiedice declinul demografic.

„Vizează în primul rând creşterea calităţii vieţii copiilor şi a familiei, iar al doilea obiectiv principal este stimularea natalităţii.

Dacă luăm în considerare şi migraţia în celelalte ţări pentru că acolo beneficiile pentru familii sunt mult mai mari, scăderea este extraordinar de mare şI ne dorim ca să susţinem familia şi să trăiască În România cât mai multe familii”, susține deputatul PNL Robert Sighiartău, inițiator al legii.

Proiectul legislativ va fi supus la vot în Camera Deputaților.

Conform aestei inițiative legislative, alocația  copiilor de până la 2 ani ar urma să se majoreze de la 200 de lei la 300 de lei, iar celor de până la 18 ani de la 84 de lei până la 150 de lei.

Totuşi, specialiştii nu sunt siguri că economia României işi permite să aloce o sumă atât de mare de bani și vorbesc despre un efort bugetar semnificativ.

În 2015, un proiect de lege al unui deputat PNL a dus la majorarea alocațiilor copiilor de la 42 de lei la 84 de lei.

Copiii și tinerii din România, cu vârsta de până la 18 ani sau peste (în anumite cazuri) au dreptul la alocația lunară din partea statului. Valoarea sumei nu a fost modificată în 2017, astfel că anul acesta se vor primi aceiași bani.

Beneficiază de alocaţie de stat şi copiii cetăţenilor străini, precum şi ai persoanelor fără cetăţenie rezidenţi/rezidente în România, în condiţiile legii, dacă locuiesc împreună cu părinţii.  În cazul tinerilor care repetă un an şcolar, nu se mai acorda alocaţia de stat, cu excepţia situaţiei în care aceştia sunt nevoiţi să repete anul şcolar din motive medicale.

Citește și: Pensia a crescut, dar veniturile pensionarilor scad! Ce se întâmplă cu medicamentele compensate

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top