Connect with us
Fenomene METEO periculoase în 16 județe. Meteorologii au emis mai multe AVERTIZĂRI

Știri

ANM a emis cod galben de vreme rea. Ploi şi ninsori, începând de miercuri

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis în această după-amiază cod galben de vreme rea, până la ora 21. Specialiştii anunţă că de mâine vor apărea ploile şi ninsorile.

Două coduri galben de vânt puternic, valabile până la ora 21, au fost emise marți, de ANM.

Potrivit meteorologilor, intensificări ale vântului care vor atinge și depăși la rafală 55-65 km/h, iar la munte temporar 70-80 km/h, vor fi în județul Sibiu, la Tălmaciu, Boița, Racovița, Șelimbăr, Turnu Roșu.

Codul galben este valabil de la ora 15.20 până la 21.00

Cel de-al doilea cod, valabil pentru județul Caraș-Severin, se va manifesta până la ora 17.

Începând de miercuri după-amiază, la nivelul întregii ţări, se vor înregistra ploi slabe, iar la munte e posibil să fie lapoviță și ninsoare, a declarat meteorologul Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), Mihai Timu.

„Vom avea ploi de mâine (miercuri – n.red.) seară, până joi seara, însă vor fi slabe – trec dinspre sud-est către centru şi nord-vest. O să fie aspect închis în toată ţara. Nu sunt cantităţi mari de apă. Poate prin sud-vest se vor atinge 15-20 de litri pe metrul pătrat, ceea ce înseamnă puţin. De miercuri după-amiază, ploile încep în sud-vest, apoi de miercuri noapte spre joi în vest şi în sud – Banat Crişana, Oltenia, Muntenia -, iar pe parcursul zilei de joi, în mare parte din ţară”,

spus meteorologul Mihai Timu.

Potrivit sursei citate, în Bucureşti, ploile vor apărea începând de miercuri noapte şi vor continua şi joi.

„Temperaturile rămân apropiate de normal, între 8 şi 16 grade, la nivelul întregii ţări. De asemenea, e posibil să fie lapoviţă şi ninsori în vestul Meridionalilor”, a mai precizat meteorologul.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top