Connect with us

Știri

Anunţ de ultimă oră pentru părinţi. Când vă puteţi înscrie copii la şcoală

Ministerul Învățământului a anunţat metodologia şi calendarul de înscriere a copiilor în învăţământul primar pentru anul şcolar 2018-2019, prima fază a completării şi depunerii cererilor de înscriere urmând a se defăşura între 8 şi 26 martie.

„În clasa pregătitoare pot fi înscrişi copiii care împlinesc vârsta de 6 ani până la 31 august 2018, inclusiv. La solicitarea părinţilor, copiii care împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2018, inclusiv, pot fi înscrişi dacă evaluarea dezvoltării psihosomatice atestă pregătirea pentru parcurgerea cu succes a clasei pregătitoare.

Evaluarea dezvoltării psihosomatice se efectuează sub coordonarea Centrului Judeţean/al Municipiului Bucureşti de Resurse şi Asistenţă Educaţională (CJRAE/CMBRAE) în perioada 1 – 23 martie”, îi informează pe părinți un comunicat emis de MEN.

Prima fază a procesului de completare şi depunere a cererilor de înscriere a copiilor în învăţământul primar se desfăşoară între 8 şi 26 martie şi va fi urmată de o a doua etapă, programată între 12 şi 18 aprilie, rezervată acei părinţi ai căror copii nu au fost înscrişi în prima etapă sau care nu au participat la această etapă, cererile fiind completate din nou, în funcţie de locurile disponibile.

Cererea-tip se poate completa şi online

Afişarea în fiecare unitate de învăţământ a planului de şcolarizare propus şi a numărului de clase pregătitoare se realizează în data de 1 martie.

Cererea-tip se poate completa online sau la secretariatul unităţii de învăţământ la care fiecare dintre părinți doreşte înscrierea copilului, în perioada calendarului aprobat, validarea cererii-tip fiind obligatorie în şcoala la care părintele doreşte înscrierea, în prezenţa acestuia şi a cel puţin unuia dintre membrii comisiei, zilnic, între orele 8,00 – 18,00, de luni până vineri.

Potrivit metodologiei aprobate, unităţile de învăţământ în care se organizează clasa pregătitoare au obligaţia să organizeze Ziua porţilor deschise într-una din zilele din intervalul 1 – 12 martie.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top