Connect with us
Anunț DUR pentru românii care merg la medicul de familie

Știri

Anunț DUR pentru românii care merg la medicul de familie. Din păcate, începând cu data de 3 ianuarie

Anunț șoc pentru toți românii care merg la medicul de familie. Casa de Asigurări de Sănătate a transmis un comunicat de presă în care explică decizia pe care a luat-o.

Astfel, medicii de familie nu vor mai acorda servicii decontate de Casa de Asigurări de Sănătate, începând cu data de 3 ianuarie 2018, anunță Societatea Nationala de Medicina Familiei și Federația Naționala a Patronatelor Medicilor de Familie.

Motivul: nesemnarea actelor adiționale de prelungire a contractelor de furnizare de servicii de asistență medicală primară încheiate cu casele de asigurări de sănătate județene.

„In locul unei cresteri a procentului alocat asistentei medicale primare de la 5.77% la 10% din Fondul National Unic al Asigurarilor Sociale de Sanatate, administrat de CNAS, proiectul de buget pentru anul 2018 aflat in acest moment in dezbatere in Parlamentul Romaniei, prevede o stagnare la 5.8%!”, transmite Societatea Naţională de Medicina Familiei, printr-un comunicat.

Într-un comunicat de presă transmis miercuri, Societatea Naţională de Medicina Familiei aminteşte că în 15 noiembrie medicii de familie şi pacienţii lor au manifestat în Piaţa Victoriei împotriva unui „sistem de sănătate deteriorat, deviat de la direcţia firească”.

Atunci premierul Mihai Tudose şi-a arătat disponibilitatea pentru dialog şi în prezenţa ministrului Sănătăţii, a ministrului de Finanţe, a preşedintelui interimar al CNAS şi a ministrului Dialogului Social a decis formarea unui grup de lucru cu scopul de a răspunde solicitărilor medicilor de familie.

„In locul unei cresteri a procentului alocat asistentei medicale primare de la 5.77% la 10% din Fondul National Unic al Asigurarilor Sociale de Sanatate, administrat de CNAS, proiectul de buget pentru anul 2018 aflat in acest moment in dezbatere in Parlamentul Romaniei, prevede o stagnare la 5.8%!”, transmite Societatea Naţională de Medicina Familiei, printr-un comunicat.

Medicii deplâng lipsa disponibilității din partea celor responsabili cu reglementările

Cei responsabili de reglementarile din sistemul de sanatate si de asigurarea unei finantari corecte a segmentului de asistenta medicala primara dovedesc o disponibilitatea extrem de redusa de a modifica ceva consistent.

Se constata la propriu ca autoritatea Prim-Ministrului Romaniei este sfidata de functionarimimea unui sistem inert si rigid, incapabil de ameliorari de substanta!

Desi medicii de familie sunt baza piramidei sistemului public de sanatate, CNAS, Guvernul si Parlamentul Romaniei aleg sa ignore soarta a peste 25 000 de medici si asistenti medicali care ofera servicii medicale intregii populatii a Romaniei.

De aceea, organismele reprezentative ale medicilor de familie, parteneri in Coalitia Solidari pentru Sanatate considera aceasta atitudine o jignire majora adusa pacientilor si profesionistilor din medicina familiei”, a transmis Societatea Naţională de Medicina Familiei.

Societatea Națională de Medicină Familiei (SNMF) este o organizație profesională, științifică, nonguvernamentală, apolitică, de drept privat, cu personalitate juridică, constituită din organizații județene, cu personalitate juridică, ale medicilor de familie din județele României și a municipiului București.

Federația Națională a Patronatelor Medicilor de Familie (FNPMF) este o federație patronală care reunește organizații patronale ale medicilor de familie. Federația are caracter non profit, apolitic și neguvernamental.

Scopul FNPMF este reprezentarea, susținerea și aprobarea intereselor membrilor săi în relațiile cu autoritățile publice, cu sindicatele și cu alte persoane juridice și fizice, potrivit comunicatului Societății Naționale de Medicină Familiei și Federației Naționale a Patronatelor Medicilor de Familie.

Citește și Temperaturi incredibile în Ajun de Crăciun. ANM anunță vremea de Crăciun și Revelion

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top