Connect with us
Anunț important pentru elevi! O nouă probă obligatorie ar putea fi introdusă la Bacalaureat

Știri

BAC 2018: Anunț important pentru elevi! O nouă probă obligatorie ar putea fi introdusă la Bacalaureat

Bacalaureat 2018 – O noua probă ar putea fi introdusă la bacalaureat. La câțiva an de la eliminarea dintre probele de Bacalaureat, o nouă probă ar putea reveni pentru elevii care susțin examenul de maturitate.

Astfel, o nouă probă obligatorie ar putea fi introdusă în examenul național de Bacalaureat. Este vorba despre proba de Educație Fizică și Sport. Iar inițiatorii proiectului cred că în acest fel va crește nivelul de sănătate a tinerilor.

„Evaluarea competențelor motrice formate pe durata învățământului liceal, pentru elevii apți din punct de vedere medical să desfășoare activități de educație fizică și sport”. Așa sună definiția pe care Puterea a dat-o noii probe pe care vor să o introducă în examenul de Bacalaureat.

Propunerea a fost deja înaintată Parlamentului, iar în proiect este invocat faptul că, din anul 2016, 1 din 3 tineri nu face sport, iar 9 din 10 petrec opt ore pe zi în fața televizorului, pe internet sau cu jocurile video.

Inițiatorii proiectului mai spun că lipsa sportului omoară la fel de multe persoane ca și fumatul. 1 din 10 decese premature sunt cauzate de sedentarism, potrivit unor studii.

„Programa încărcată și numărul de ore crescut pentru disciplinele teoretice determină elevii și tinerii să acorde din ce în ce mai mult timp activităților de studiu și foarte puțin sau deloc mișcării și sportului.

Elevii, mai preocupați de discipline ca matematica și limba română

Efortul intelectual al elevilor și studenților nu este completat cu activități sportive la nivel de unitate de învățământ prin care aceștia să își pună în mișcare mușchii și corpul.

(…) elevii și părinții acestora sunt mai preocupați de discipline precum matematica și limba română și de multe ori tratează sportul ca pe o activitate inutilă, de unde copiii pleacă murdari, transpirați și obosiți”, se arată în proiect, potrivit profit.ro.

CITEȘTE ȘI: Simulare Bacalaureat 2018. Programul fiecărei probe. Când vor fi comunicate rezultatele
Bacalaureat 2018. Calendarul complet pentru olimpici şi sportivi 2018
Bacalaureat în februarie 2018! Când încep probele și ce trebuie să facă elevii până la sfârșitul lunii

 

1 Comment

1 Comment

  1. Ostap

    2018-04-03T13:31:12+03:00 at 13:31

    Cu o singură ora pe săptămână, cum putem evalua competențele motrice?Sunt absurzi!Ar trebui cel puțin 2 ore pe săptămână!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top