Connect with us
Anunț important pentru TOȚI PENSIONARII de la Ministrul Muncii! Se întâmplă de la 15 septembire

Știri

Anunț important pentru TOȚI PENSIONARII de la Ministrul Muncii! Se întâmplă de la 15 septembire

Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a anunțat că guvernul va da o ordonanță prin care pensiile care nu se bazează pe principiul contributivităţii nu vor mai fi indexate în funcţie de salariile celor aflaţi în activitate, ci doar cu rata inflaţiei.

Termenul de aplicare a ordonanţei va fi de 15 septembrie, dată până la care cei care doresc se pot pensiona în condiţiile aflate în vigoare.

”Avem de gând să dăm o ordonanţă chiar săptămâna viitoare. Am lucrat la ea. Nu ne-am apucat încă de Legea pensiilor pe partea de contributivitate unde este obligatoriu să facem creşterile din programul de guvernare, însă după apariţia Legeii salarizării ne-am dat seama că, dacă nu corectăm sistemul, în sensul că, dacă lăsăm pensiiile de serviciu să se actualizeze cu ce este la cei activi, vom ajunge într-o situaţie foate neplăcută de anul viitor, în sensul că economia nu poate să susţină astfel de creşteri”, a declarat Lia Olguţa Vasilescu, la Antena 3.

Ministrul Muncii a subliniat că nicio pensie aflată în plată nu va fi redusă. De asemenea, ordonanţa va fi aplicată din 15 septembrie.

”Pentru a nu se spune că nu a existat predictibilitate în sistem sau că ne-am bătut joc de oameni, termenul ei de intrare în vigoare este undeva la data de 15 septembrie. Adică cei care vor să iasă – şi probabil vor fi foarte muţi cei care vor să iasă la pensie – vor putea să o facă începând de mâine până la data de 15 septembrie, dar ei trebuie să ştie un lucru: nu li se mai actualizează pensiile cu salariile celor din activitate, ci cu rata inflaţiei. Adică nu le îngheţăm, dar le indexăm doar cu rata inflaţiei, pe un principiu mult mai corect”, a afirmat Lia Olguţa Vasilescu.

Ea a atras atenţia că menţinerea prevederilor actuale va face ca suma plătită celor cu pensii speciale să crească foate mult ca urmare a prevederii Legii salarizării în sectorul public.

”Statul nu-şi permite ca la o pensie de 33.000 aflată în plată să plătească 66.000 peste câţiva ani”, a exemplificat Vasilescu.

Noile reguli nu se vor aplica celor cu pensii calculate în baza principiului contributivităţii.

”Avem pregătită Legea pensiilor pentru luna octombrie unde vom respecta programul de guvernare, care prevede să plecăm de la 971 de lei punctul de pensie cât a fost la începutul anului – am ajuns deja la 1.000 de lei – şi să ajungem la 1.775 de lei. Deci este clar că şi pensiile acestora vor creşte. Din păcate, la cei care sunt pe contributivitate, pensia medie este sub punctul de pensie la ora actuală”, a conchis Vasilescu.

Citește și: Klaus Iohannis a promulgat legea! Ce se întâmplă cu salariile românilor!

8 Comments

8 Comments

  1. vasy

    2017-09-03T22:24:12+03:00 at 22:24

    Dar, nici unuia cu 600. (sase sute) lei, nu-i veti putea da peste citiva ani 1200. Principiul contributivitatii in calculare, e o minciuna. Hotia-i la putere.

  2. fLOrance

    2017-09-03T22:17:11+03:00 at 22:17

    Nu se poate asa ceva ! Nu este o greseala ? Cum sa ai 33.000 lei pensie … ?!?!?! Si 3.300 lei este foarte mult comparative cu 900 lei cat este pensia medie a celor care au muncit 30 de ani !!! Rusine sa va fie psd, nu mai votez decat cu cei care DESFIINTEAZA pensiile speciale !

  3. Tabarac Mihai

    2017-09-03T15:09:26+03:00 at 15:09

    De ce nu-mi apare și comentariul meu?

  4. Tabarac Mihai

    2017-09-03T15:07:45+03:00 at 15:07

    Măi APV-ule faci o mare greșeală dacă spui că pensiile militarilor nu sunt pensii speciale.Toate pensiilecare nu fac parte din Casa de Pensii în afara legii unitare sunt„pensii speciale” sau nesimțite! Dacă este să luăm ca etalon gradul de periculozitate, află că armata nu e compusă numai de ofițeri când este o situație de război și sunt folosiți civili mobilizați care aceea mor primii,nu ofițerii! Am făcut și eu armata ca militar în termen dar și eu vreau pensie specială! Ca un grad mare de periculozitate, nu-l are armata(în afară de cei din teatrele de operațiuni ) îl are ci economia națională! Au murit mult mai mulți oameni pe șantiere,în mine,în electricitate,pe câmp în arșița soarelui, accidente nedorite din vina drumurilor nenorocite care le fac șoferii profesioniști și toți ceilalți care participă la PIB-ul țării,nu voi care sunteți consumatori din PIB! Banii voștri ptr. pensii sunt dați din bugetul statului și consumați pensii și salarii din cei 2% ptr. că voi nu contribuiți cu nimic.Acel 2% ar trebui să fie folosit numai ptr.antrenament și înzestrare.Deschideți fabricile de armament care le-am avut ca să ajutați și voi puțin la economia țării. Corect ar trebui să fiți și voi adăugați la o singură casă de pensii și după o singură lege atât și parlamentarii, primăriile,magistrații, piloții etc.

  5. APV

    2017-09-02T22:55:27+03:00 at 22:55

    Doamna Adriana, sunteti luata de val si purtata de Olguta spre ”intuneric”. Legea pensiilor militare este perfect legala, nu este o lege speciala (cum este cea a parlamentarilor, judecatorilor si altora), nu discrimineaza nici-un civil, este mostenire de pe vremea lui Cuza. Toti civilii au avut sansa in tinerete sa devina militari/politisti de cariera, dar pentru asta trebuiau sa traga tare la carte, medii la liceu peste 8 pentru scolile de ofiteri sau 7 pentru cele de subofiteri. Cu medii sub 7 ce puteai face? sa devii un respectabil civil. Unii strambau din nas, cum ei sa devina APV-isti? Cum ei sa fie mereu la ordin? Pe unii civili nici macar nu i-a tras ata la munca program normal dar toata lumea s-a trezit ca iese la pensie si vrea pensie mare. A lucrat omul doar 5-10 ani in toti anii lui de viata si vrea pensie ca a unui aviator. Asta chiar nu se poate. Eu sunt un APV-ist, ing. aviatie militara. In jargonul civililor este o expresie care descrie starea de emotie, ”cica iti intra morcovul cu tot cu frunze undeva” cand ai o mare emotie. Matale stii cate basculante de morcovi am adunat eu si ca mine cateva mii, zeci de mii de persoane? Nu stii si nici nu vrei sa stii. Vrei sa stii cam cate tone de transpiratie pica pe tine cand auzi ca un avion s-a prabusit si nu stii daca pilotul, colegul tau, mai traieste sau nu? Sau cand un monstru de bomba reala cu 200 kg. de trotil in ea pica accidental in marginea orasului tau din vina unui CIVIL de la o fabrica de profil care inoada defectuos 3 sarme intr-o cutie cu relee? Evident ca civilului nu-i pasa, ce mare lucru sa inozi 3 sarme? Dar vrea pensie babana. In toata lumea asta veniturile (salarii sau pensii) sunt date dupa anumite criterii, responsabilitate, grad de pericol, munca prestata etc. Cautati informatii despre armatele occidentale sa aflati cum stau lucrurile cu militarii lor si cu rezervistii lor in raport cu civilii din tarile respective, procentual, nu in sensul sa comparam cuantumul pensiilor acestora cu ale noastre. Va doresc pensie lunga si Olguta sa aiba grija de pensia dvs. ca de cea a militarilor NU ARE DREPTUL SA VORBEASCA, decat ca o mica barfa pe holurile Ministerului Muncii, de pensiile militarilor se ocupa ministerele de resort MApN sau MAI.

  6. adriana popa

    2017-08-12T13:23:17+03:00 at 13:23

    Cum e posibil ca intr-o tara democrata sa existe o discriminare atat de mare intre pensiile calculate la nivel de contributivitate si cele fara nicio contributie la stat ,acestea din urma fiind mai mari si avand parte si de unele majorari nu numai de inflatie ci si de cresterea salariilor.Daca D-na Ministru va analiza corect situatia dupa cum credem ca o va face va fi apreciata de marea majoritate a populatiei ptca in directia in care am fost nu mai putem merge este strigator la cer este revoltator, apoi angajarile dupa pensionare ,deaceea pleaca multi ‘ afara ‘ ptca le iau locul pensionarii cei de fapt cu pensii f. mari. Trebuie sa intram odata in normalitate, ca lucrurile sa se faca legal si corect ALTFEL UNDE AJUNGEM????

  7. Tony Blajinul

    2017-07-31T11:13:19+03:00 at 11:13

    Greu de suportat asemenea cereri stufoase toti ameninta cu atac virulent va intreb de muncit mai munceste cineva in tara asta sau am devenit cerrsetori cu diploma europeana.

  8. alexandru

    2017-07-31T11:09:44+03:00 at 11:09

    O MINCIUNA SFRUNTATA MARCA PSD !!! NU CREDETI OAMENI BUNI!!! EI VOR DOAR CA SA OPREASCA EXODUL DE PENSIONARI!!! DATI ORDONANTA CU MARIRI DE 25% INCEPAND CU 01.08.2017. SI VA GARANTEZ CA SE INTRERUPE EXODUL!!!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top