Connect with us
Atac în Pakistan. 6 polițiști au fost uciși în atacuri separate

Știri

Atac în Pakistan. 6 polițiști au fost uciși în atacuri separate

Atac în Pakistan pe 25 aprilie 2018. Cel puțin șase ofițeri de poliție au fost uciși în atacuri separate asupra forțelor de securitate din orașul Quetta din sud-vestul Pakistanului, potrivit Presstv.com.

Autoritățile au declarat inițial marți că, de asemenea, 15 membri ai forțelor de securitate au fost răniți, după ce trei atacatori au detonat explozivi în rândul polițiștilor și soldaților paramilitari din Quetta, anunță Independent.ng.

La rândul lui, șeful poliției provinciale Moazzam, Jah Ansari, a spus că șapte ofițeri de poliție au fost răniți într-un bombardament care viza un camion de poliție.

„… avem o confirmare că șase dintre oficialii noștri de poliție sunt morți”, a spus Ansari.

Doi atacatori au murit, de asemenea, marți, în timp ce încercau un atac cu bombă. Aceștia au fost împușcați de trupe, a declarat oficialul, adăugând că 8 soldați au fost răniți în incident.

Atacul nu a fost încă revendicat, deși militanți legați de grupul terorist al talibanilor, al-Qaeda, și Daesh Takfiri au efectuat atacuri similare în trecut în Quetta, capitala provinciei sud-vest Baluchistan.

Două persoane din comunitatea etnică Hazara au fost împușcate duminică mortal într-un atac la marginea orașului Quetta.

Citește și: Un nou atac armat: 4 morți după ce un bărbat a deschis focul la o universitate

O biserică din Nigeria, atacată de păstori înarmați

Tot marți, o biserică din Nigeria a fost atacată de mai mulți păstori seminomazi. Păstori seminomazi înarmați cu arme au ucis 16 persoane într-un atac în Nigeria, asupra unei congregații. Incidentul a avut loc într-un stat central din Nigeria, dominat de violență, anunță Reuters.

Citește și: Atac armat în Tennessee. Un bărbat îmbrăcat sumar a împușcat mortal 4 oameni

Sute de oameni au murit în ciocniri în acest an între păstorii și fermierii din centrul Nigeriei. Izbucnirile violente au exercitat numeroase presiuni asupra președintelui Muhammadu Buhari, cu mai puțin de un an de alegeri.

„16 persoane au fost ucise, inclusiv doi preoți”, a declarat purtătorul de cuvânt al statului Benue, Moses Yamu.

Atacul a avut loc în jurul orei locale 6 a.m, în satul Ayar Mbalom, aflat în autoritatea guvernului local din Gwer East.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top