Connect with us
Atac terorist la Bangladesh 6 teroristi ISIS au fost ucisi

Știri

Atac terorist la Bangladesh: 6 teroristi ISIS au fost ucisi

Un restaurant din Bangladesh a fost scena unor imagini socante vineri seara (n.r. – ora Romaniei). Fortele speciale de securitate s-au luptat cu teroristii ISIS, care luasera mai multi ostatici dupa ce inainte deschisesera focul la intamplare. Totul s-a intamplat la Dhaka, capitala Bangladeshului, intr-un restaurant foarte popular printre turistii straini. In urma schimburilor de focuri intre salvatori si fanaticii jihadisti, au fost ranite 40 de persoane.

In urma cu putine momente, reprezentantii trupelor commando au comunicat ca au salvat 13 ostatici si au ucis 6 teroristi. Totusi, nu se stie ce s-a intamplat cu celelalte persoane din local. Seful trupelor speciale a declarat ca zona restaurantului a fost securizata si ca operatiunea de salvare inca nu s-a terminat. „Se trag focuri de arma de ambele parti”, a declarat Mizanur Rahman Bhuiyan, liderul luptatorilor din batalionul de interventie rapida.

Citeste si: Posibil atac terorist in apropiere de Munchen. O persoana a murit

ATENTAT TERORIST in Turcia pe aeroportul Ataturk din Istanbul. ISIS ar fi responsabila de atac. 41 de morti

In tentativa de a elimina cat mai repede celula terorista, in fata restaurantului au fost aduse si cateva blindate. Doi ofiteri de politie au fost ucisi vineri seara, iar alti 30 au fost raniti in schimbul de focuri cu teroristii, care se pare ca sunt foarte bine organizati. Conform presei internationale, printre ostatici s-ar afla si cetateni italieni.

Primele informatii arata ca in momentul atacului, grupul teroristilor numara 10 persoane. La inceput, fortele speciale au incercat sa negocieze eliberarea ostaticilor pe cale pasnica, dar s-au lovit de refuzul fanaticilor islamisti, care au raspuns cu focuri de arma si grenade. O martora a povestit ingrozita ce s-a intamplat de fapt in primele momente ale atacului generat de bestiile jihadiste: „Am auzit zgomotul si am crezut ca e un avion, dar cateva minute mai tarziu s-a auzit alta explozie. In jumatate de ora au inceput focurile de arma. N-am crezut ca se poate intampla asa ceva. Este langa un spital, restaurantul este unul in care merg multe familii. Toata lumea merge acolo.”

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top