Connect with us
O familie de romani, care se afla in zona Nisa in momentul comiterii atentatului de Ziua Frantei, inca nu a fost localizata, anunta MAE.

Știri

Update: ATENTAT NISA: Copilul roman si mama acestuia au fost gasiti.

Update, 17 iulie 2016, ora 13.00. Vesti bune in cazul romanilor disparuti in Nisa. Copilul si mama au fost gasiti. Minorul se afla in stare stabila, a anuntat premierul Dacian Ciolos.

„Din pacate, actul terorist de la Nisa ne-a atins si pe noi. Aseara am avut o discutie telefonica cu premierul francez Manuel Valls, caruia i-am transmis condoleante pentru numeroasele victime ale atentatului. Totodata, am discutat despre familia de romani care a fost la Nisa in seara de 14 iulie si al caror copil ranit este internat intr-un spital din zona, intr-o situatie stabila. Cercetarile pentru identificarea victimelor continua dar, date fiind conditiile, sunt deosebit de complexe. Premierul Valls m-a asigurat ca autoritatile franceze inteleg dramatismul acestei situatii si fac tot ce le sta in putere pentru a clarifica situatia celor doi cetateni romani”, a scris Ciolos.

De asemenea, conform Antena 3, mama copilului a fost identificata astazi la un spital. Femeia se afla intr-o stare mai grava, dar stabila. Capul familiei este cautat in continuare de autoritatile din Franta.

Update, ora 17.36: S-ar fi aflat identitatea romanilor disparuti in Nisa. Acestia sunt Adriana si Cristian Coman (28, respectiv 34 de ani) si fiul lor in varsta de 8 ani. O fotografie cu ei circula pe un cont de Facebook dedicat victimelor de la Nisa. Familia de romani locuieste in Austria.


Conform MAE, trei persoane de cetatentie romana ( un barbat, sotia acestuia si copilul lor) nu au fost inca localizate. Familia de romani se afla in zona Nisa cand s-a produs atacut terorist.

„In continuarea comunicarilor referitoare la atacul de la Nisa, Ministerul Afacerilor Externe informeaza ca, din sesizarile primite de la familii, trei persoane de cetatenie romana (sot, sotie și un minor) care se aflau in zona Nisa la momentul producerii atacului nu au fost inca localizate. Autoritatile romane, prin Ambasada Romaniei la Paris și a Consulatului General al Romaniei la Marsilia, depun eforturi pentru identificarea acestora.  In cadrul demersurilor de cautare,  se mentine legatura cu Interpolul.

Citeste si: Imagini socante dupa atentatul din Nisa

Citeste si: ATENTAT TERORIST in Nisa Franta cel putin 84 de morti; 54 copii internati in stare grava LIVE TEXT

Pe baza solicitarilor transmise oficial de ambasada Romaniei la Paris cu sprijinul Consulatul General de la Marsilia pentru identificarea familiei de cetateni romani, conform celor mai recente date furnizate de Celula de Criza franceza, printre minorii raniti a caror identitate nu a fost inca stabilita, care se afla internati intr-un spital pediatric din Nisa, se afla și un minor care ar putea fi minorul roman cautat. In acest context, echipa consulara mobila din cadrul Consulatului General al Romaniei la Marsilia s-a deplasat de urgenta la spital pentru efectuarea verificarilor asupra identitatii sale. Verificarile sunt in curs.

Precizam ca pe listele oficiale de persoane decedate sau ranite nu figureaza pana la acest moment persoane de cetatenie romana in afara celor doua persoane ranite, mentionate in comunicatele anterioare. Operatiunile de identificare a tuturor victimelor de catre autoritatile franceze continua.

Ambasada Romaniei la Paris mentine legatura permanenta cu Celula de Criza instituita la nivel interministerial la Paris, inclusiv cu Celula de Criza activata la nivelul Departamentului Alpes Maritimes, condusa de ministrul de interne francez.

Demersurile institutionale ale Celulei de Criza a MAE continua in regim de permanenta”, se arata intr-un comunicat al Ministerului.

In urma atentatului din Nisa, comis de Ziua Frantei, au murit 84 de oameni. Statul Islamic a revendicat atacul.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top