Connect with us
Atenție, șoferi! Din 20 mai, şoferii cu ITP expirată vor rămâne fără talon şi fără plăcuţele de înmatriculare

Știri

Atenție, șoferi! Din 20 mai, şoferii cu ITP expirată vor rămâne fără talon şi fără plăcuţele de înmatriculare

Şoferii care vor fi surprinşi în trafic cu Inspecţia Tehnică Periodică expirată vor primi din 20 mai din partea poliţiştilor o dovadă fără drept de circulaţie şi vor fi amendaţi, potrivit unei postări a MAI pe pagina de Facebook.

MAI avertizează că poliţistul va reţine şi talonul maşinii şi plăcuţele cu numerele de înmatriculare.

„Aşadar, nu o să mai luaţi maşina de acolo decât pe platformă sau împinsă, apoi trebuie să mergeţi la RAR, deci mult mai complicat. Acelaşi lucru este valabil şi dacă maşina a fost cumpărată/vândută, dar nu a fost trecută pe numele noului proprietar în termen de 90 de zile de la înstrăinare”, mai transmit poliţiştii.

Şoferii pot verifica în timp real dacă înmatricularea autoturismului dumneavoastră este suspendată sau validă pe site-ul DRPCIV, www.drpciv.ro/services.html.

Citește și: Un nou EXAMEN! REGULI noi pentru obţinerea permisului de conducere
Începând cu 20 mai, se va aplica suspendarea de drept a înmatriculării vehiculului pentru ITP expirată. Suspendarea încetează automat la data la care vehiculul trece o nouă inspecţie tehnică periodică.

Certificatul de înmatriculare şi plăcuţele cu numărul de înmatriculare se restituie proprietarului de către poliţia rutieră, la încetarea suspendării înmatriculării vehiculului, mai arată MAI.

Te-ar putea interesa și: INCREDIBIL! Vrei permis de conducere, plăteşti TAXĂ la Biserică

După ce persoana înscrisă la examen achită suma cerută, primește chitanță din partea Seminarului, care aparține de Arhiepiscopia Târgoviște.

Citește și: ATENŢIE şoferi! Ce se întâmplă cu PERMISUL de conducere

Prefectura spune că deja plătește chirie pentru sală și nu cere taxă suplimentară. De cealaltă parte, reprezentanții Seminarului admit că încasează 10 lei, dar că banii nu rămân la ei, ci îi virează mai departe.

Nu se ştie exact unde ajunge taxa percepută

Un domn de la prefectură explică că o sala a fost închiriată către Seminarul Teologic. El spune că taxa de 10 lei este percepută de Seminar și nu are legătură cu Prefectura, potrivit recorder.ro.

După un calcul simplu, Arhiepiscopia ar încasa lunar aproximativ 20.000 de lei.

Asta pentru că examenul se desfășoară două zile pe săptămână și durează două ore. Există 10 calculatoare, iar evaluarea unei persoane aproximativ 15 minute.

1 Comment

1 Comment

  1. Euuu

    2018-05-12T07:12:08+03:00 at 7:12

    De cativa ani tot asta se intampla daca erai prins fara itp,deci nu ii nici o schimbare.Pe un prieten l-a prins in 2016 fara itp si a ramas fara talon,numere si a primit aproape 1000 lei amenda.De ce va place sa exagerati?

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top