Connect with us
BACALAUREAT 2016. Profesorii pregatesc marele boicot

Știri

BACALAUREAT 2016. Profesorii pregatesc marele boicot

Examenul de Bacalaureat 2016 ar putea fi intrerupt de o greva a profesorilor. Peste 1.000 de cadre didactice din toata tara vor sa protesteze in timpul examenului cerandu-si drepturile salariale. Protestul acestora se indreapta impotriva Ministerului Invatamantului, care nu si-a indeplinit promisiunile privind marirea salariala.

1.000 de profesori au strans semnaturi pana joia trecuta (9 iunie) pentru a boicota examenul de Bacalaureat 2016. In doar 24 de ore, pana vineri seara, numarul a crescut simtitor in toata tara. In acest moment, in jur de 1.500 de dascali vor sa boicoteze examenul de Bacalaureat.

„Aceasta sanctiune nu se indreapta impotriva elevului, ci reprezinta doar un mesaj disperat pe care cei din invatamantul preuniversitar il transmit guvernului Ciolos, in ceea ce priveste situatia din invatamant. Rugam colegii sa se implice in aceasta actiune, care va transmite cu certitudine mesajul pe care ni-l dorim. Profesorii care participa la examene au fost platiti foarte prost.

In anumite situatii, banii nu acopera nici macar costurile deplasarii la unitatea de invatamant”, sustine Laviniu Lacusta, presedintele Uniunii Sindicatelor Libere din Invatamantul Preuniversitar, pentru Romania TV.

TOTUL DESPRE PROBA ORALA LA LIMBA ROMANA – BACALAUREAT 2016

REZULTATE SIMULARE BAC 2016, CLASA a XII a, Edu.ro

Astazi, elevii sustin prima proba din examenul de Bacalaureat 2016, cea orala la limba romana. Fiecare elev va extrage la sorti un subiect. Pentru proba orala exista mai multe variante (modele) de subiect. Este singura proba la care subiectul nu este unic, ci difera de la candidat la candidat.

137.000 de elevi sustin astazi prima proba la examenul maturitatii, conform datelor furnizate de Ministerul Invatamantului. Evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana va tine 3 zile (13-15 iunie). Din 15 pana pe 17 iunie se va da proba orala la limba materna, iar intre 21-24 iunie vor fi examinate cunostintele digitale ale elevilor.

Proba pentru limba straina aleasa se va da intre 27 iunie si 1 iulie (elevii au putut opta in timpul anului pentru engleza, franceza, italiana, maghiara, spaniola ori o alta limba studiata in cursul liceului).

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top