Connect with us
Bălți: Primarul orașului s-a făcut de râs! A folosit un translator pentru amabasadorul Japoniei care vorbea românește

Știri

Bălți : Primarul orașului s-a făcut de râs! A folosit un translator pentru amabasadorul Japoniei care vorbea românește

Primarul din Bălți , Nicolai Grigorişin, s-a trezit într-o situaţie jenantă în cadrul unei înâlniri pe care a avut-o vineri, 13 iulie, la Bălţi, cu ambasadorul Japoniei la Chişinău, Masanobu Yoshii.

Edilul oraşului a avut nevoie de traducător în timpul discursului rostit de diplomatul nipon în limba română.

Masanobu Yoshii a întreprins o vizită la Bălţi pentru a participa la deschiderea instituţiei preşcolare nr. 12 „Luceafărul”, care a fost renovată cu sprijinul financiar al Japoniei, fiind alocaţi în acest sens 84.000 de dolari.

„Sunt foarte bucuros că pot să vă văd pe voi copiii dornici de a acumula cunoştinţe. Întotdeana copiii sunt pentru viitor şi pentru dezvoltare”, a declarat ambasadorul Japoniei, în română.

De când vorbește Masanobu Yoshii în română

La rândul său, primarul de Bălţi a ţinut şi el un discurs în cadrul evenimentului, doar că în limba rusă. De această dată, diplomatul nipon a avut nevoie de traducere din rusă.

Nicolai Grigorişin s-a declarat deschis pentru o cooperare cu Japonia şi a mulţumit Guvernului de la Tokio pentru ajutorul financiar. Primarul de Bălţi a fost ales în funcţie din partea formaţiunii „Partidul Politic Partidul Nostru”, condus de către Renato Usatîi. Acesta a reuşit să obţină 61,74% din voturile alegătorilor.

Masanobu Yoshii şi-a început activitatea în calitate de ambasador la Chișinău în 2016, timp în care a reuşit să înveţe limba română.

Citește și: Accident aviatic! Un elicopter miliar rus s-a prăbușit în Marea Baltică

În schimb, Nicolae Grigorișin, propaspăt primar al oraşului Bălţi, s-a născut în anul 1971, la Bălți, are studii în domeniul militar, iar româna, se pare, îi este încă străină.

Grigorișin a apărut pe scena politică din Republica Moldova în 2014, odată cu Renato Usatîi. Tot atunci, Grigorișin a devenit șeful filialei Partidului Nostru la Bălți, iar soția sa Natalia a candidat la funcția de deputat la parlamentarele din 2014, fiind a 10-a pe listă.

2 Comments

2 Comments

  1. Craciun Ovidiu

    2020-07-16T19:45:08+03:00 at 19:45

    Sunt absolut convins,ca Dancila ala rus, nici ruseste habar n-are!

  2. Emilian T.Vandenboer

    2020-07-15T16:27:12+03:00 at 16:27

    Redactarea primii Excelentei Sale, Ambasadorul Japoniei la Balti a fost extraordinara si va felicit din tot sufletul pentru simtul umorului sec de care ati dat dovada !
    Sunt convins ca aveti un corespondent in teritoriul dintre Prut si Nistru pentru a primi si noi romanii de pretutindeni stiri „vesele” amare din acele teritorii in aceste vremuri virusologice pentru planeta Pamant.
    Cu deosebit respect
    Nihil Sine Deo !
    Traiasca Romania Mare !
    Emilian Teodoresco-Vandenboer

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top