Connect with us
Bărbatul care a amplasat un dispozitiv exploziv ce a rănit un pompier de la ISU Cluj s-a predat

Știri

Bărbatul care a amplasat un dispozitiv exploziv ce a rănit un pompier de la ISU Cluj s-a predat

Persoana care a amplasat, pe 21 iunie, o cutie cu explozibil lângă maşina unui pompier al ISU Cluj, s-a predat, luni, poliţiştilor clujeni.

„La data de 25 iunie a.c., în jurul orei 15,45, un bărbat, în vârstă de 31 de ani, din Cluj-Napoca, s-a prezentat la sediul Poliţiei municipiului Cluj-Napoca, recunoscând că el este cel implicat în incidentul din data de 21 iunie a.c., fiind cel care apare în imaginile făcute publice.

Citește și: Un ofițer ISU Cluj a fost rănit într-o explozie a unui colet suspect

Bărbatul prezenta semnalmentele persoanei bănuite de comiterea faptei, iar acesta a fost audiat de către poliţişti. Din primele informaţii rezultă că acţiunile bărbatului nu au vizat persoana care a suferit leziuni în urma exploziei.

Urmează să se stabilească dacă persoana a acţionat cu discernământ la acel moment şi ce anume l-a determinat să comită fapta”, informează IPJ Cluj.

Citește și: Explozie puternică în județul Prahova. Pompierii intervin de urgență

Cercetările sunt continuate de către poliţişti, pentru documentarea întregii activităţii infracţionale a bărbatului şi lămurirea cauzei sub toate aspectele, sub coordonarea directă a Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj.

Citește și: Un ofițer ISU Cluj a fost rănit într-o explozie a unui colet suspect

Un lucrător al ISU Cluj a fost rănit uşor, joi, după ce o cutie suspectă aflată lângă maşina sa a explodat. Pompierul ISU Cluj, care a suferit un traumatism cranio-facial, a fost internat la Unitatea de Primire Urgenţe Cluj.

„Din investigaţiile efectuate la faţa locului rezultă că este vorba despre un dispozitiv artizanal explozibil, de mică intensitate. În cauză s-a dispus începerea urmăririi penale in rem pentru săvârşirea tentativei la infracţiunea de omor prev. şi ped. de art. 32 raportat 188 din Codul penal”, se arăta, la acea dată, într-o informare a Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj.

Purtătorul de cuvânt al ISU Cluj, Andrei Biriş, a declarat, pentru AGERPRES, că rănitul nu a avut nevoie de internare

„Este vorba despre un coleg de-al nostru care ieşea din tura de serviciu de dimineaţă. În parcarea de lângă unitatea de serviciu, lângă portiera maşinii lui personale se afla o cutie mică.

În momentul în care a atins-o, cutia a detonat. Colegul nostru a fost rănit uşor, a primit asistenţă medicală de la ambulanţă, dar nu a fost transportat la spital„, a spus Andrei Biriş.

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top