Connect with us
Brăila: Doi morți și alți trei răniți într-o stație de epurare

Știri

Brăila: Doi morți și alți trei răniți într-o stație de epurare

Caz șocant la Brăila! Cinci persoane au căzut, miercuri, într-o staţie de epurare din oraşul Însurăţei, medicii ajunşi la faţa locului au efectuat  manevre de resuscitare pentru a le salva viaţa, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Brăila, Ştefan Stoian.

Se pare că este vorba despre angajaţii  Companiei de Utilităţi Publice „Dunărea” Brăila.

Un bărbat a ieşit singur, iar trei au fost scoşi de ISU, doi fiind stabilizaţi şi duşi la spital, iar doi au fost declaraţi decedaţi.

În timpul intervenţiei, un pompier a căzut şi el în bazin dar avea mască şi centură de siguranţă. A fost rănit şi el, dar se află în afara oricărui pericol, iar în acest moment se află sub îngrijirea spitalului județean Brăila.

Potrivit ISU Brăila, patru angajaţi au căzut în bazinul de retratare a gunoaielor menajere şi a apelor reziduale de la Staţia de Epurare Brăila. Bazinul în care au căzut cele cinci persoane are aproximativ 10 metri adâncime totală: 5 metri în gol, restul cu dejecții.

Deocamdată, nu se cunosc circumstanţele în care s-a produs incidentul.

Citște și: Accident în Baldovinești. Mai multe persoane au avut de nevoie de îngrijiri medicale

Care a fost motivul cumplitei tragedii

Se pare că unul dintre aceștia a scăpat o pompă în bazin, a încercat să o scoată și a alunecat. Iar ceilalți au încercat să îl ajute, dar au căzut și ei.

Trei dintre cele cinci persoane sunt în stop cardio-respirator. Cei în stare gravă vor fi preluați de un elicopter SMURD și transportați la spital.

La fața locului a ajuns și prefectul județului.

Politia Brăila a demarat o anchetă pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă si continuă cercetările la faţa locului.

De asemenea, Inspectoratul Teritorial de Muncă Brăila a demarat propria anchetă întrucât cei patru muncitori se aflau în timpul serviciului atunci când au căzut în canalul cu dejecţii.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top