Connect with us
Braşov: Bărbat accidentat în masivul Făgăraş, coborât la baza muntelui de jandarmi şi salvamontişt

Știri

Braşov: Bărbat accidentat în masivul Făgăraş, coborât la baza muntelui de jandarmi şi salvamontişt

Accident grav în Brașov. Un bărbat în vârstă de 45 de ani, din Sf. Gheorghe, care s-a accidentat duminică în timp ce se afla pe un traseu din masivul Făgăraş, a fost coborât la baza muntelui de jandarmii montani şi salvamontişti, unde a fost predat unui echipaj SMURD.

”Astăzi, în jurul orei 14,00, în urma unui apel la 112, jandarmii braşoveni au acţionat împreună cu Serviciul Salvamont pentru căutarea unui bărbat cu picior fracturat (gleznă), în zona Muchia Sâmbetei din Masivul Făgăraş.

La ora 16,00 persoana a fost localizată în zona Muchia Sâmbetei, iar în jurul orei 18,40 a fost predată echipajului SMURD, pentru îngrijiri medicale”, a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Braşov, Cristi Roşu.

Citește și: Incredibil! O femeie a supravieţuit 7 zile cu apă din radiatorul maşinii distruse într-un accident

Egipt: Cel puţin 58 de răniţi în urma deraierii unui tren la sud de Cairo

Cel puţin 58 de persoane au fost rănite vineri în urma deraierii unui tren la sud de capitala egipteană Cairo, a anunţat Ministerul Sănătăţii, transmite Reuters.

”Majoritatea rănilor sunt minore”, a declarat Ahmed Mohei, consilier al ministerului sănătăţii, la televiziunea de stat.

Trei vagoane ale unui tren de pasageri care se îndrepta spre provincia sudică Qena au deraiat, a transmis agenţia oficială MENA, citând un comunicat al Ministerului Transporturilor.

Procurorul-şef Nabil Sadek a dispus deschiderea unei anchete cu privire la accident de către o echipă tehnică a Autorităţii de inginerie a forţelor armate, precum şi audierea unor responsabili ai căilor ferate.

Egiptenii acuză de multă vreme guvernul că nu reuşeşte să asigure siguranţa pe reţea feroviară învechită din ţară.

Spania: 340 de migranţi au fost salvaţi sâmbătă în Marea Mediterană

Serviciile de salvare spaniole au anunţat că au recuperat peste 340 de migranţi sâmbătă în Mediterana, printre care unul încerca să traverseze pe o cameră de cauciuc pentru camion, relatează AFP.

Paza de coastă spaniolă a informat că a salvat 240 de persoane aflate pe 12 vase: 10 în Strâmtoarea Gibraltar şi două în Marea Alboran care separă Spania de Maroc.

Un purtător de cuvânt a adăugat că Garda Civilă a mai venit în ajutorul a peste o sută de migranţi în Mediterana.

Potrivit unui bilanţ întocmit recent de Organizaţia Internaţională pentru Migraţie (OIM), 16.902 migranţi au ajuns în Spania de la începutul anului, iar 294 şi-au pierdut viaţa încercând să atingă coastele acestei ţări, dintr-un total de 1.400 de morţi în Mediterana în acest an.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top