Connect with us

Știri

Breaking News. Avalanșă în munți, în România. 29 de persoane…

Este informația acestei ore. O puternică avalanșă a început în Munții Vrancei, iar 29 de turiști au fost prinși în mijlocul fenomenului, notează Mediafax.

Un grup de turişti a fost surprins, sâmbătă, de o avalanşă produsă în Munţii Vrancei, lângă Cheile Tișiței. O persoană a dispărut sub zăpadă şi este căutată la această oră.

Preşedintele Asociaţiei Naţionale a Salvatorilor Montani din România, Sabin Cornoiu, a declarat, pentru MEDIAFAX, că în momentul producerii avalanşei în zonă se aflau două grupuri de turişti, însoţiţi de salvamontişti.

”Un grup de turişti a trecut de avalanşă, cel de-al doilea a fost surprins. O persoană este dispărută şi căutată la această oră”, a spus Cornoiu.

Potrivit acestuia, avalanşa produsă în Munţii Vrancei, lângă Cheile Tișiței, a fost una atipică, de scurtă durată.

”Probabil s-a desprins un bloc de zăpadă şi a angrenat crengi şi pietre. Zăpada acolo este grea, umedă”, a afirmat Cornoiu.

O persoană este dată dispărută și este căutată cu disperare de autorități în aceste momente.

”Este vorba despre o femeie de 36 de ani prinsă sub zăpadă. Apelul de urgenţă a fost în jurul orei 12.05, sunt mulţi salvatori la faţa locului. Celelalte persoane sunt blocate pe munte, nu sub zăpadă, sunt în siguranţă.

Salvatorii încearcă să o găsească pe femeia dispărută, primii au ajuns la faţa locului poliţiştii, jandarmii şi salvamontiştii din zonă, operaţiunea de căutare este în plină desfăşurare”, a declarat, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al ISU Vrancea, Cristina Pârvu.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top