Connect with us
Bucurie în PSD după revocarea lui Kovesi. Ce spun social-democrații despre Iohannis

Știri

Bucurie în PSD după revocarea lui Kovesi. Ce spun social-democrații despre Iohannis

Revocarea Laurei Codruța Kovesi din funcția de procuror-șef al DNA a fost primită cu bucurie în rândurile PSD.

Florin Iordache, liderul comisiei care se ocupă cu legile justiției și modificarea codului penal, consideră că gestul președintelui de a semna decretul de revocare este un act de normalitate.

„O decizie normală. Preşedintele a înţeles că deciziile CCR trebuie respectate. I-a luat cam mult până a citit în integralitate decizia şi a dat dovadă că este garantul respectării Constituţiei prin această decizie pe care a luat-o. (…)

Pentru noi, ca semnal (…) e un semnal de normalitate faptul că preşedintele României respectă deciziile CCR. Sunt decizii ale CCR care ne plac, altele care nu ne plac, dar în integralitate, aşa cum a spus şi Comisia de la Veneţia, deciziile CCR trebuie respectate de toată lumea”, a declarat Florin Iordache pentru News.ro.

Deputatul Liviu Pleșoianu a afirmat pe contul său de socializare că are o imensă satisfacție după revocarea șefei DNA.

„Sinistra ființă PLEACĂ! Am imensa satisfacție de a fi contribuit la asta! Am imensa satisfacție de a-i fi adresat întrebările Comisiei de Anchetă „Sufrageria” chiar la Bruxelles, în Parlamentul European.

Am imensa satisfacție de a fi protestat pe persoană fizică în fața sediului central DNA, fapt care a determinat-o să mă ocolească și să intre pe la „deținuți”. Am imensa satisfacție că Deciziile CCR în ce o privește au venit ca urmare a activității Comisiei de Anchetă!”, a transmis acesta.

Codrin Ștefănescu după revocarea lui Kovesi: Sistemul a revocat-o!

Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ștefănescu, a comentat luni, la Antena3, decizia lui Iohannis, care a semnat decretul de revocare a Laurei Codruţa Kovesi din funcţia de procuror-şef al DNA.

„Nu Iohannis a revocat-o astăzi pe dna Codruța Kovesi, ci sistemul. Sistemul a făcut niște calcule legate de suspendare. Că nu vine Iohannis brusc după 31 de zile și respectă el Constituția.

Nu, pur și simplu, sistemul a făcut niște calcule și și-a dat seama că o dată cu suspendarea lui pierde aproape tot. Dacă vine Tăriceanu președinte interimar și ne schimbă pe toți prin decret?(…) Nu mai bine sacrificăm noi un om (…) și atunci au luat o decizie”, a spus Codrin Ștefănescu.

Reamintim că președintele Klaus Iohannis a semnat luni decretul de revocare a Laurei Codruța Kovesi din funcția de procuror-șef al Direcției Naționale Anticorupție.

Citește și: Laura Codruța Kovesi, revocată din funcția de șefă a DNA. Klaus Iohannis a semnat decretul

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top