Connect with us
Judecătoarea Camelia Bogdan, cea care l-a condamnat pe Dan Voiculescu la închisoare, a fost exclusă din magistratură.

Știri

Camelia Bogdan, exclusă din magistratură. Reacția judecătoarei

Judecătoarea Camelia Bogdan, cea care a dat sentința de condamnare din dosarul ICA, a fost exclusă din magistratură.

Ea a declarat pentru News.ro că decizia CSM este nedreaptă, iar sancţiunea este vădit disproporţionată în raport cu aspectele care au fost verificate de Inspecţia Judiciară.

Camelia Bogdan a spus că va solicita în instanţă şi daune pentru perioada în care este exclusă din magistratură, pentru că trebuie să recupereze salariul pe care nu îl va mai încasa după această decizie. Ea a mai afrimat că s-a dorit excluderea ei din magistratură pentru că cerea prea mult de la procurori în probarea faptelor din dosarele pe care le judeca.

De unde a pornit scandalul cu judecătoarea Camelia Bogdan

 

Inspecţia Judiciară s-a sesizat, din oficiu, în cazul dosarului Institutului de Cercetări Alimentare, după ce televiziunile controlate de Dan Voiculescu, condamnat în cauză, au susţinut că judecătoarea Camelia Bogdan este incompatibilă deoarece a participat şi predat la un seminar organizat de o asociaţie care era finanţată de Ministerul Agriculturii, parte vătămată în dosarul ICA.

Pe 8 august 2014, un complet de la Curtea de Apel Bucureşti din care a făcut parte şi Camelia Bogdan  i-a condamnat definitiv în dosarul ICA, pe Dan Voiculescu la 10 ani de închisoare, pe fostul director al institutului, Gheorghe Mencinicopschi, la opt ani de închisoare, pe fostul director al ADS Corneliu Popa tot la opt ani de închisoare şi pe fostul ministru al Comunicaţiilor Sorin Pantiş la şapte ani de închisoare.

Bogdan poate ataca sentința la Înalta Curte de Casație și Justiție.

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top