Connect with us
Când va fi depusă moțiune de cenzură contra guvernului Dăncilă. Anunțul lui Ludovic Orban

Știri

Când va fi depusă moțiune de cenzură contra guvernului Dăncilă. Anunțul lui Ludovic Orban

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat joi seara, la Digi 24, că o moţiune de cenzură va fi depusă „cu siguranţă”, dar momentul depunerii va fi atunci când şansele de a obţine voturi suplimentare faţă de ale parlamentarilor de opoziţie vor fi „cele mai mari”.

Orban a menţionat că în scopul obţinerii votului unor parlamentari de la partide care în prezent susţin guvernul, au loc discuţii atât cu grupurile parlamentare, cât şi cu parlamentari PSD.

„Cu siguranţă (vom depune o moţiune împotriva guvernului – n.r.), avem o echipă de negociere care este angrenată în negocieri cu toate grupurile parlamentare şi de asemenea negocieri cu parlamentari din majoritate, pentru că e clar, ca să treacă o moţiune de cenzură avem nevoie de 67 de voturi suplimentare faţă de voturile opoziţiei actuale.

Or, pentru a obţine aceste voturi, căutăm să purtăm discuţii cu toate grupurile parlamentare, UDMR, ALDE şi de asemenea cu foarte mulţi parlamentari individuali din zona PSD, unde este din ce în ce mai clar că nemulţumirea faţă de Dragnea, faţă de guvernul Dăncilă este în creştere în rândul parlamentarilor din majoritate”, a spus Ludovic Orban.

De ce a votat Ludovic Orban la referendum

Preşedintele PNL a susţinut exercitarea dreptului de vot, indiferent de opţiune, arătând că nu poţi la un referendum să încurajezi boicotul şi la altul prezenţa la urne.

„Toţi cei care încurajează boicotul, absenţa la vot, trebuie să înţeleagă că nu poţi la un referendum să încurajezi boicotul şi absenţa la vot, să motivezi absenţa la vot, iar la un alt referendum să susţii prezenţa la vot.

Părerea mea e că oamenii, indiferent ce opţiune au, indiferent cum pare că opţiunea lor poate fi sau nu poate fi câştigătoare, ei trebuie să îşi spună punctul de vedere şi să-şi exercite voinţa prin intermediul votului”, a adăugat Orban.

El a mai declarat că ideea eliminării pragului de prezenţă pentru validarea unui referendum este o „petardă care nici măcar nu trebuie luată în seamă”.

„Probabil dl Dragnea şi-ar dori ca la referendum să voteze numai CEx-ul PSD sau numai o parte din CEx-ul PSD, minus cei opt sau nouă care au votat împotriva lui. Lucrul ăsta nu se poate.

Şi aşa PSD a coborât de la 50% la 30% pragul de validare al referendumului, scoţând din burtă cifra asta de 30% care nu are absolut nicio justificare.

Iar acum are neobrăzarea domnul Dragnea, după acest eşec lamentabil, după această compromitere a instituţiei referendumului, după această compromitere a unei teme care a fost susţinută de foarte mulţi oameni, să vină să vorbească de coborârea pragului sau de desfiinţarea pragului.

Este o petardă care nici măcar nu trebuie luată în seamă”, a declarat Orban la Digi 24.

Citește și: Liviu Dragnea, reacție dură după eșecul referendumului pentru familie

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top