Connect with us
somnului-17082015

Știri

Care sunt beneficiile somnului de dupa-amiaza

Obisnuiesti sa te bucuri de doua ore de somn dupa-amiaza? Studiile arata ca foarte multi romani nu dorm din lipsa timpului si nu cunosc beneficiul somnului de pranz .

Beneficiile somnului de dupa-amiaza sunt strans legate de imbunatatirea sanatatatii, atat cea fizica cat si cea psihica. Iata care sunt motivele pentru care nu ar trebui sa treci cu vederea somnul din timpul pranzului.

CITESTE SI: UITE CE SĂ IEI ÎNAINTE DE CULCARE, PENTRU A SCĂPA DE INSOMNII

1. Imbunatatirea memoriei. 

Studiile in domeniu au demonstrat deja cu ceva timp in urma ca somnul ajuta la stocarea informatiilor pe care le acumulam pe intreg parcursul zilei.  Doctorul Matthew Walker a realizat la randul lui o cercetare care a demonstrat ca somnul de dupa-amiaza ajuta la fixarea anumitor informatii mult mai bine in creierul tau.

2. Previne epuizarea mentala.

Iritarea si frustrarea atrag dupa sine lipsa performantei. Aceast aspect este unul obisnuit printre personele care exagereaza cu orele suplimentare. Creierul devine suprasolicitat cu stimuli sub forma de informatie , iar atunci cand ceva necesita efort cognitiv apare acest fenomen. Epuizarea mentala se intensifica pe masura ce ziua se scurge, tocmai din acest motiv somnul de dupa-amiaza este atat de important.

3. Sporeste creativitatea.

CITESTE SI: TU PE CE PARTE DORMI? UITE CARE ESTE CEA MAI BUNA POZITIE DE DORMIT

Studiile din domeniu au demonstrat faptul ca daca dormim la pranz in jur de 60-90 de minute creativitatea ta creste. Si asta pentru ca un proces complex precum gandirea creativa necesita odihnirea creierului pe intreg parcursul celor cinci cicluri ale somnului.

Sursa foto: medicaldaily.com

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top