Connect with us
Carmen Dan, intervenția în forță a jandarmilor pe deplin justificată

Știri

Carmen Dan, intervenția în forță a jandarmilor pe deplin justificată

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a declarat, sâmbătă, că ceea ce s-a întâmplat vineri seara la protestul din Piaţa Victoriei este „grav” şi nimeni nu poate acuza Jandarmeria că a aplicat legea.

„Cei trei jandarmi sunt într-o stare bună și asta este cel mai important. În ceea ce privește tânăra, deși este în stare de șoc traumatic, i-am simțit voința de a merge mai departe și recunoștința că e în viață.

Sunt câteva aprecieri pe care vreau să le fac. Jandarmii nu vor răspunde oamenilor politice, eu am această obligație. Alte aspecte vor face obiectul unui raport în CSAT dacă mi se va cere.

În ceea ce privește schimbul de informații anterior, MAI a colaborat cu structurile partenere. Ieri am fost la Minister, pentru că eu știu ce înseamnă această responsabilitate.

Am întrerupt ieri concediul şi am făcut asta pentru eu ştiu ce înseamnă responsabilitatea acestei funcţii publice, însă asta nu înseamnă că am intervenit în vreun fel în coordonarea operativă a structurilor care au acţionat aseară.

Invit public să iasă orice angajat al MAI, de la orice nivel, care a primit un ordin direct de intervenţie operativă din partea ministrului Carmen Dan.

Ceea ce s-a petrecut aseară este grav. Ce s-a întâmplat aseară nu are legătură cu diaspora. Au fost niște huligani. Huliganii nu au legătură cu diaspora.

În orice alt stat european, statul intervine în forță pentru stabilirea ordinii și liniștii publice.

Orice om normal a putut constata că intervenția în forță a fost justificată de intervenția acelor huligani. O primă intervenție s-a desfățurat la ora 16.00 când s-a încercat pătrunderea în curtea Guvernului. La 17.30- 18.00 au fost presiuni asupra jandarmilor.

Modul brutal de intervenție al jandarmilor, face obiectul unui dosar penal

Huliganii s-au folosit de persoane pașnice ca scut. Până la 22.00, au fost făcute somații prin intermediul somației sonore, la 22.12 ultima somație. la 23.12 a fost declanșată intervenția în forță.

Urmare a violenţelor de aseară, Poliţia Română, împreună cu procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 lucrează pentru identificarea tuturor persoanelor implicate în faptele de ultraj, tulburarea ordinii publice, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi distrugere.

Sunt constituite 64 de echipe operative care, în baza imaginilor şi fotografiilor avute la dispoziţie, vor identifica aceste persoane responsabile. Această activitate este, însă, una complexă şi se derulează cu sprijinul Institutului Naţional de Criminalistică, fiind vorba de multe ore de imagini care trebuie vizualizate în procesul de identificare a autorilor violenţelor.

Intervenția președintelui de aseară a fost prematură. Parchetul Militar trebuie să se pronunțe.

Vă asigur că toate datele deținute de MAI au fost folosite în pregătirea intervenției care a avut ca scop protejarea vieții, dacă președintele a avut alte date nu știu de ce nu le-a pus la dispoziție.

Rog participanții să se delimiteze de tot ce înseamnă violențe și forțele de ordine să nu se lase intimidate de declarațiile politice.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top