Connect with us
Câștigători premii Oscar 2018 - LIVE. Cine a câștigat la gala de anul acesta

Știri

Câștigători premii Oscar 2018 – LIVE. Cine a câștigat la gala de anul acesta

Câștigători premii Oscar 2018. În noaptea de duminică spre luni (4 spre 5 martie 2018) Academia Americană de film decernează prestigioasele premii Oscar.

Huff.ro vă va transmite live text cine sunt câștigătorii acestei gale a premiilor Oscar.

Oscar 2018 – LIVETEXT:

06:40 – Oscarul pentru „Cel mai bun film” a fost câștigat de “The Shape of Water”.

06:32 – Câștigătoarea premiului Oscar la categoria „Cea mai bună actriță într-un rol principal” este Frances McDormand pentru rolul din “Three Billboards outside Ebbing, Missouri”.

06:22 – Premiul pentru „Cel mai bun actor într-un rol principal” este acordat de Hellen Mirren și Jane Fonda. Câștigătorul este Gary Oldman pentru „Darkest Hour”.

06:12 – Emma Stone, cea care anul trecut a câștigat Oscarul pentru „Cea mai bună actriță într-un rol principal”, prezintă câștigătorul la categoria „Cel mai bun regizor”. Statueta va pleca acasă cu Guillermo del Toro, pentru „The Shape of Water”.

06:01 – „Cel mai bun cântec original” este “Remember Me” (Coco).

05:57 – Christopher Walken decernează premiul Oscar pentru „Cea mai bună coloană sonoră”. Câștigătorul categoriei este “The Shape of Water”.

05:50 – Keala Settle interpretează piesa „This is me”, de pe coloana sonoră a filmului „The Greatest Showman”.

05:46 – Sandra Bullock a anunțat câștigătorul categoriei „Cea mai bună imagine”. Oscarul i-a revenit lui Roger A. Deakins pentru “Blade Runner 2049”.

05:35 – Statueta pentru „Cel mai bun scenariu original” îi revine lui Jordan Peele pentru “Get Out”

05:30 – Premiul Oscar pentru „Cel mai bun scenariu adaptat” a fost câștigat de James Ivory pentru filmul “Call Me by Your Name”.

05: 18 – Common și Andra Day interpretează melodia “Stand Up For Something” de pe coloana sonoră a peliculei „Marshall”.

05:14 – Oscarul pentru „Cel mai bun scurtmetraj” a revenit peliculei „The Silent Child”.

05:10 – Câștigătorul la categoria „Cel mai bun documentar de scurtmetraj” este „Heaven is a Traffic Jam on the 405”.

05:05 – Prezentatorul Jimmy Kimmel a dus mai multe vedete la un cinematograf din apropiere, pentru a face o surpriză oameni care voiau să vizioneze o avanpremiera a filmului „A Wrinkle in Time”. Starurile au împărțit senvișuri și gustări.

04: 56 – „Cel mai bun montaj de film” a fost câștigat de pelicula „Dunkirk”.

04:52 – Premiul Oscar pentru „Efecte speciale” a fost câștigat de filmul „Blade Runner 2049”.

04:44 – Sufjan Stevens interpretează melodia “Mystery of Love”, pentru care este nominalizat la categoria „Cel mai bun cântec”.

04:40 – Premiul pentru „Cea mai bună animație” este acordat filmului „Coco”.

04:35 – „Cel mai bun scurtmetraj de animație” a fost desemnat “Dear Basketball”.

04: 26 – Oscarul pentru „Cea mai bună actriță într-un rol secundar” revine lui Allison Janney, pentru „I, Tonya”.

04:22 – Rita More decernează premiul pentru „Cel mai bun film într-o limbă străină”. Câștigătorul este „A fantastic woman”, din Chile.

04:14 – Gael Garcia Bernal, Natalia LaFourcade și Miguel interpretează melodia „Remember Me” de pe coloana sonoră a animației „Coco”.

04:10 – Oscarul pentru „Scenografie” este acordat „The Shape of Water”.

04:00 – Statueta pentru „Cel mai bun mixaj de sunet” revine tot peliculei „Dunkirk”.

03:58 – Premiul Oscar pentru „Montaj de sunet” este acordat filmului „Dunkirk”.

03:45 – Mary J. Blige interpretează cântecul “Mighty River”, de pe coloana sonoră a filmului “Mudbound”, pentru care este nominalizată la categoria „Cel mai bun cântec”.

03:40 – „Cel mai bun documentar” a fost desemnat „Icarus”, a lui Bryan Fogel și Dan Cogman.

03:30 – Statueta pentru „Cele mai bune costume”, i-a revenit lui Mark Bridges pentru pelicula „Phantom Thread”.

03:25 – Premiul pentru „Machiaj și Coafură” a fost acordat echipei care a lucrat la pelicula „Darkest Hour”.

03: 15 – Oscarul pentru „Cel mai bun actor în rol secundar” i-a fost acordat lui Sam Rockwell pentru pelucula “Three Billboards outside Ebbing, Missouri”.
Actorul se află la prima sa nominalizare la Premiile OSCAR.

03:10 – Prezentatorul galei a vorbit si despre reprezentarea mișcărilor #TimesUp și #MeToo. De asemenea, a scos în evidență numeroșii nominalizați care fac istorie anul acesta la premiile Oscar 2018.

03:05 – Discursul de început al lui Jimmy Kimmel face referire la încurcătura de anul trecut cu prezentarea greșită a câștigătorului premiului pentru Cel mai bun film, dar și la excluderea lui Harvey Weinstein din rândurile membrilor Academiei.

03:00 Începe ce-a 90-a gală a premiilor Oscar. Gazda evenimentului este, ca și anul trecut, realizatorul TV Jimmy Kimmel.

02:54 – Laureata premiului Oscar, Sandra Bullock, apariție spectaculoasă într-o rochie auriu cu negru.

02:50 – Meryl Street a primit anul acesta cea de-a 21-a nominalizare din carieră, pentru rolul din pelicula „The Post”.

02:48 – Timothee Chalomet poate deveni anul acest cel mai tânăr câștigător al trofeului pentru „Cel mai bun actor”.

02:33 – Sally Hawkins este printre favoritele la titlul de „Cea mai bună actriță”, pentru rolul din „The shape of water”.

02:22 Actrița Margot Robbie este nominalizată pentru „Cea mai bună actriță în rol principal”, pentru rolul din filmul „I, Tonya”.

02:20 – Greta Gerwig poate deveni a doua femeie care câștigă un Oscar la categoria „Cel mai bun regizor”, pentru pelicula „Lady Bird”. Kathryn Bigelow a foat prima reprezentantă a sexului frumoas care a plecat acasă cu statueta, în 2012, pentru filmul „The Hurt Locker”.

02:10 – Mary J. Blige este nominalizată în această seară la două categorii. Ea poate pleca acasă atât cu premiul pentru Cea mai bună actriță în rol secundar pentru pelicula Mudbound, cât și cu cel pentru Cel mai bun cântec original, “Mighty River”, de pe coloana sonoră a aceleiași pelicule.

02:05 – Saoirse Ronan este nominalizată la categoria „Cea mai bună actriță în rol principal” pentru rolul din „Lady Bird”.

02:00 – Daniel Kaluuya este nominalizat la categoria „Cel mai bun actor în rol principal” pentru pelicula „Get Out”.

01:42 – Kelly Rippa a ales pentru seara premiilor Academiei Americane de Film o rochie amplă, semnată Christian Siriano.

01:36 – Salma Hayek, o apariție spectaculoasă pe covorul roșu!

01:35 – Christopher Plummer stabilește la 88 de ani recordul de a fi cel mai în vârstă actor nominalizat la un premiu Oscar.

01:32 – Jane Fonda arată impecabil într-o superbă rochie albă. Actrița de 80 de ani a ales să poarte la pipe on insignă cu sloganul campaniei #TimesUp.

01:30 – Actrița Rita Moreno a ales să poarte în această seară aceeași rochie pe care a avut-o la gala premiilor Oscar din 1962, când a a câștigat Oscarul pentru „Cea mai bună actriță în rol secundar”, cu rolul din „West Side Story”.

01:20 – Inegalabilul Patrick Stewart participă la cea de-a 90-a gală a premiilor Oscar.

01:15 – Betty Gabriel, actrița din filmul Get out, strălucește într-o îndrăzneață rochie turcoaz.

01:07 – Actrița Allison Janney, nominalizată la premiul Oscar pentru „Cea mai bună actriță în rol secundar” pentru rolul din filmul „I, Tonya”, arată spectaculos într-o superbă rochie roșie.

00:55 – Tom Holland, actorul din Spiderman, va prezenta un premiu la cea de-a 90-a ediție a premiilor Oscar.

00:50 – Tot pentru o rochie nude a optat și actrița Allison Williams. Tânăra face parte din distribuția filmului „Get Out”, nominalizat la patru categorii, printre care și „Cel mai bun film”.

00:40 – Vedetele au început să pășească pe covorul roșu al celei de-a 90-a gale a premiilor Oscar.

Actrița Kristen Cavallari a ales o superbă rochie Pamella Roland.

Gala premiilor Oscar a ajuns la cea de-a 90-a ediție, iar cu acest prilej, scena Dolby Theatre din Los Angeles a fost decorată cu 45 de milioane de cristale Swarowski, urmând să reflecteze mai multe ere ale cinematografiei.

În cadrul acestei ceremonii vom afla care este cel mai bun film, cine este cel mai bun actor, cine a fost cea mai bună actriță, precum și multe altele,

Spre deosebire de anii trecuți, ediția din 2018 a premiilor Oscar se desfășoară într-o atmosferă mai sumbră, marcată de de scandalul hărțuirii sexuale și de mișcarea #metoo.

Reamintim că în renumitul producător Harvey Weinstein a fost exclus din rândurile Academiei de film, după ce a ieșit la iveală faptul că a abuzat sexual mai multe femei, în decurs de ani de zile.

Urmare a acestui scandal, Academia de film s-a văzut nevoită să emită primul său cod de conduită, mai ales că acuzațiile de abuz sexual au început să se extindă și asupra altor actori, regizori și producători.

La Globurile de Aur, aproape toți participanții au purtat ținute negre, în semn de protest față de Weinstein.

Revenind la gala de duminică noaptea, gazda de anul acesta va fi cunoscutul realizator TV Jimmy Kimmel.

El a spus că nu dorește să menționeze campaniile #metoo sau Time`s up pentru că nu vrea să strice seara celor nominalizați.

„Uite care e treaba: Show-ul acesta nu este despre a îi face pe oameni să își retrăiască experiențele de hărțuire sexuală. Este o ceremonie de premiere dedicată oamenilor care au visat întreaga lor viață să câștige un premiu Oscar” a spus Kimmel.

„Ultimul lucru pe care vreau să îl fac este să stric această seară și să produc o atmosferă neplăcută pentru cei care sunt nominalizați fie pentru cea mai bună actriță în rol principal sau secundar, fie pentru cea mai bună regie” a mai adăugat el.

Marele favorit al serii este drama romantică fantasy (The Shape of Water) nominalizat la 13 categorii, printre care cel mai bun film și cea mai bună coloană sonoră.

Gary Oldman este văzut favorit la câștigarea Oscarului pentru cel mai bun actor, după interpretarea magistrală a lui Winston Churchill, în filmul The Darkest Hour.

Frances McDormand  este considerată favorita la titlul de cea mai bună actriță pentru interpearea rolului din comedia neagră Three Billboards Outside Ebbing, Missouri.

Gala premiilor Oscar 2018 va fi televizată în România de Digi24 și Digi Film, de la ora 01:30 și până în jurul orei 07.00.

Citește și: Nominalizări Premiile Oscar 2018

Câștigători premii Oscar 2018 – Lista completă a nominalizărilor

Cel mai bun film: “Call Me by Your Name”, “Darkest Hour”, “Dunkirk”, “Get Out”, “Lady Bird”, “Phantom Thread”, “The Post”, “The Shape of Water”, “Three Billboards outside Ebbing, Missouri”.

Cel mai bun actor: Timothee Chalamet (“Call Me by Your Name”), Daniel Day-Lewis (“Phantom Thread”), Gary Oldman (“Darkest Hour”), Daniel Kaluuya (“Get Out”), Denzel Washington (“Roman J. Israel, Esq.”).

Cea mai bună actriţă: Sally Hawkins (“The Shape of Water”), Frances McDormand (“Three Billboards outside Ebbing, Missouri”), Margot Robbie (“I, Tonya”), Saoirse Ronan (“Lady Bird”), Meryl Streep (“The Post”).

Cel mai bun regizor: Guillermo del Toro (“The Shape of Water), Christopher Nolan (“Dunkirk”), Jordan Peele (“Get Out”), Greta Gerwig (“Lady Bird”), Paul Thomas Anderson (“Phantom Thread”).

Cea mai bună actriţă în rol secundar: Mary J. Blige (“Mudbound”), Allison Janney (“I, Tonya”), Lesley Manville (“Phantom Thread”), Laurie Metcalf (“Lady Bird”), Octavia Spencer (“The Shape of Water”)

Cel mai bun actor în rol secundar: Sam Rockwell (“Three Billboards outside Ebbing, Missouri”), Richard Jenkins (“The Shape of Water”), Willem Dafoe (“The Florida Project”), Christopher Plummer (“All the Money in the World”), Woody Harrelson (“Three Billboards outside Ebbing, Missouri”)

Cel mai bun film într-o limbă străină: “A Fantastic Woman” (Chile), “The Insult” (Liban), “Loveless” (Rusia), “On Body and Soul” (Ungaria), “The Square” (Suedia)

Cea mai bună imagine: Roger A. Deakins (“Blade Runner 2049”), Bruno Delbonnel (“Darkest Hour”), Hoyte van Hoytema (“Dunkirk”), Rachel Morrison (“Mudbound”), Dan Laustsen (“The Shape of Water”)

Cel mai bun scenariu adaptat: James Ivory (“Call Me by Your Name”), Scott Neustadter şi Michael H. Weber (“The Disaster Artist”), Scott Frank, James Mangold şi Michael Green (“Logan”), Aaron Sorkin (“Molly’s Game”), Virgil Williams şi Dee Rees (“Mudbound”)

Cel mai bun scenariu original: Emily V. Gordon şi Kumail Nanjiani (“The Big Sick”), Jordan Peele (“Get Out”), Greta Gerwig (“Lady Bird”), Guillermo del Toro şi Vanessa Taylor (“The Shape of Water”), Martin McDonagh (“Three Billboards Outside Ebbing”)

Cel mai bun film de animaţie: “The Boss Baby”, “The Breadwinner”, “Coco”, “Ferdinand” şi “Loving Vincent”

Cel mai bun film documentar: “Abacus: Small Enough to Jail”, “Faces Places”, “Icarus”, “Last Man in Aleppo”, “Strong Island”

Cel mai bun scurtmetraj: “DeKalb Elementary”, “The Eleven O’Clock”, “My Nephew Emmett”, “The Silent Child”, “Watu Wote/All of Us”

Cel mai bun scurtmetraj de animaţie: “Dear Basketball”, “Garden Party”, “Lou”, “Negative Space”, “Revolting Rhymes”

Cel mai bun scurtmetraj documentar: “Edith and Eddie”, “Heaven Is a Traffic Jam on the 405”, “Heroin(e)”, “Knife Skills”, “Traffic Stop”

Cea mai bună coloană sonoră: “Dunkirk”, “Phantom Thread”, “The Shape of Water”, “Star Wars: The Last Jedi”, “Three Billboards Outside Ebbing, Missouri”

Cel mai bun cântec original: “Mighty River” (Mudbound), “Mystery of Love” (Call Me By Your Name), “Remember Me” (Coco), “Stand Up For Something” (Marshall), “This Is Me” (The Greatest Showman)

Cel mai bun montaj de sunet: “Baby Driver”, “Blade Runner 2049”, “Dunkirk”, “The Shape of Water”, “Star Wars: The Last Jedi”

Cel mai bun mixaj de sunet: “Baby Driver”, “Blade Runner 2049”, “Dunkirk”, “The Shape of Water”, “Star Wars: The Last Jedi”

Cele mai bune efecte vizuale: “Blade Runner 2049”, “Guardians of the Galaxy Vol. 2”, “Kong: Skull Island”, “Star Wars: The Last Jedi”, “War for the Planet of the Apes”

Cel mai bun montaj de film: “Baby Driver”, “Dunkirk”, “I, Tonya”, “The Shape of Water”, “Three Billboards Outside Ebbing, Missouri”

Cele mai bune costume: “Beauty and the Beast”, “Darkest Hour”, “Phantom Thread”, “The Shape of Water”, “Victoria & Abdul”

Cele mai bune machiaj şi coafură: “Darkest Hour”, “Victoria & Abdul”, “Wonder”

Cea mai bună scenografie: “Beauty and the Beast”, “Blade Runner 2049”, “Darkest Hour”, “Dunkirk”, “The Shape of Water”.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top