Connect with us
Ce au făcut Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă în ziua comemorării tragediei din Colectiv

Știri

Ce au făcut Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă în ziua comemorării tragediei din Colectiv

Preşedintele Klaus Iohannis a depus, marţi, o coroană de flori în memoria victimelor incendiului care a avut loc în urmă cu trei ani la Clubul Colectiv.

După ce a depus o coroană de flori şi a aprins o candelă, şeful statului a ţinut un scurt moment de reculegere.

Marţi, între orele 19,30 – 20,30, este programat un marş comemorativ, denumit „Marşul Chitarelor”.

Două slujbe de pomenire pentru cei 64 de tineri morţi în incendiul din clubul bucureştean Colectiv sunt oficiate marţi, la trei ani de la tragedie.

Primul parastas este oficiat la Biserica Sfântul Nicolae – Broşteni (str. Cuza Vodă, nr. 77-79, sector 4), începând cu ora 10,00. Cel de-al doilea va începe la ora 11,00, în Piaţa Bucur, în imediata apropiere a locului tragediei.

Pe de altă parte, premierul Viorica Dăncilă a fost întrebată de jurnalişti, marţi, când se împlinesc trei ani de la tragedia din Clubul Colectiv, dacă are un mesaj pentru victime, însă ea nu a răspuns întrebării şi a plecat.

Viorica Dăncilă a răspuns întrebărilor jurnaliştilor despre evaluarea miniştrilor Cabinetului său şi despre eventuala remaniere guvernamentală, precum şi despre preluarea de către România a preşedinţiei Consiliului UE de la 1 ianuarie.

La final, ea a fost întrebată de un jurnalist dacă are un mesaj pentru victimele incendiului din Clubul Colectiv, din urmă cu trei ani. Viorica Dăncilă nu a răspuns şi a plecat.

Trei ani au trecut de la una din cele mai mari tragedii din istoria recentă a României – incendiul din clubul Colectiv. După seara de 30 octombrie 2015, 65 de tineri au murit, iar alţi aproape 200 au fost răniţi. Chiar şi acum, supravieţuitorii încă se luptă cu rănile, cu operaţiile şi cu coşmarurile trăite în zilele următoare incendiului.

Citește și: Trei ani de la tragedia din Colectiv. În ce stadiu este procesul și ce s-a schimbat după tristul eveniment

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top