Connect with us
mamaliga-29072015

Știri

Ce boli vindeca traditionala mamaliga

Mamaliga cu lapte a fost unul dintre deliciile copilariei a multora dintre noi. Dar stiai ca aceasta mancare traditionala romaneasca din porumb vindeca anumite boli ale organismului uman?

CITESTE SI: HARTA FETEI CARE ITI ARATA CU CE BOLI SE LUPTA CORPUL TAU

Mamaliga reprezinta un aliment de baza foarte sanatos, un bun inlocuitor pentru paine, mai ales in cazul diabeticilor. Bogata in fibre si vitamine, mamaliga protejeaza stomacul si ficatul, dezvolta musculatura si reduce colesterolul.

Daca suferi de bronsita, de tuse cronica sau de gripa, atunci mamaliga este solutia cea mai ieftina si eficienta. Prepara o mamaliga traditionala, facuta in casa, intinde-o pe zona pieptului si las-o acolo sa actioneze pret de 15 minute. Ai grija totusi atunci cand o aplici pe piept sa nu fie extrem de fierbinte pentru ca poate provoca arsuri la nivelul pielii. Dupa ce ai indepartat mamaliga sterge zona cu vata imbibata in spirt.

Daca esti racit sau ai dureri in gat, tot ce trebuie sa faci este sa pui pe o plita doua linguri de malai si sa faci inhalatii cu fumul produs de aceasta.

Daca ai probleme cu pietrele la bila, atunci la doua ore dupa micul dejun aplica comprese cu ceai de musetel iar la 15 minute dupa pune mamaliga calduta peste locul cu pricina. Indicat este ca dupa intreg procesul sa consumi suc de lamaie.

Nu uita ca un consum zilnic de mamaliga iti regleaza concentratia de glucoza din sange, diminuand astfel riscul de infarct miocardic.

Asadar, acum ai toate motivele sa consumi mai des mamaliga facuta in casa. Tu cat de des consumi mamaliga?

Atentie: acesta este un articol scris cu titlu informativ si nu inlocuieste parerea unui specialist.

Sursa foto: sandwichfunk.com

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top