Connect with us

Știri

Ce inseamna sa traiesti cu sindromul picioarelor nelinistite

Sindromul picioarelor nelinistite este o boala extrem de neplacuta, care poate aparea la orice varsta si se instaleaza de obicei in timpul repausului.

Senzatiile descrise de pacientii care sufera de acest sindrom sunt: mancarimile, senzatia de arsura, senzatii de tragere, trepidare si tarare, dar si durere. Toate acestea apar in mod frecvent la nivelul gambelor, insa nu este exclus ca ele sa fie resimtie la copase sau chiar glezne. Pe langa toate acestea, tulburarile de somn sunt foarte dese la cei care se confrunta cu aceasta afectiune, fiind extrem de suparatoare. Din pacate, oboseala de pe timpul zilei reprezinta o problema majora pentru pacientii suferinzi de sindromul picioarelor nelinistite.

Unele persoane spun ca acest sindrom se manifesta precum un soc electric, foarte inconfortabil, care nu iti permite sa iti misti picioarele atunci cand stai intins in pat. Deseori miscarea usoara ajuta, insa din pacate nu intotdeauna.

Un pacient care sufera de acest sindrom de aproximativ 25 de ani a declarat ca gandurile sale in momentele in care simptomele sindromului isi fac aparitia pot merge chiar si pana la suicid, caci conditia aceasta este extrem de greu de suportat, mai ales de-a lungul unei perioade atat de indelungate. Desi majoritatea formelor acestei boli sunt usoare, exista si astfel de cazuri in care durerea este insuportabila.

Daca si tu te-ai confruntat cu sindromul picioarelor nelinistite, afla ca ar trebui sa faci cateva schimbari majore in stilul de viata. Specialistii spun ca este foarte important sa elimini substantele stimulante precum cafeaua, alcoolul sau tigarile. Totodata activitatea fizica devine strict necesara, insa ea trebuie evitata in preajma orelor de somn. Este esential sa ai un program fix, sa iti setezi aceeasi ora de culcare in fiecare seara. In momentul in care simptomele suparatoare apar trebuie sa iti masezi usor picioarele si sa incerci sa le intinzi. Priveste la televizor, citeste sau poarta o conversatie cu cineva apropiat pentru a te distrage.

Poti preveni instalarea sindromului picioarelor nelinistite prin asigurarea unui mediu de odihna linistit, activitatea fizica zilnica, alimentatie corespunzatoare si evitarea meselor la ore tarzii. Incearca sa te relaxezi inainte de somn si sa eviti perioadele de odihna din timpul zilei.

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

1 Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top