Connect with us
Ce pensie are Traian Băsescu. Dezvăluirea fostului președinte

Știri

Ce pensie are Traian Băsescu. Dezvăluirea fostului președinte

Fostul președinte Traian Băsescu a vorbit despre sistemul de pensii din România și a dezvăluit ce pensie primește.

El a spus că Ioan Ficior, condamnat la închisoare pentru infracţiuni contra umanităţii, avea o pensie de de 5.500 de lei, în timp ce el, ca fost preşedinte de stat, fost comandant de navă şi fost primar general, a ieşit cu o pensie de 2.980 de lei.

Guvernul asta a avut două linii, salarii şi pensii. Să ştiţi că la amândouă a dat ţeapă. Mărirea de 25% s-a făcut mutând contribuţiile.

Sunt pensionar, trebuia să primesc la 1 ianuarie o indexare de 5%, plus 50% din creşterea salariului mediu brut pe economie. N-am primit că a rămas că ne măreşte Olguţa pensiile în 2019”, a spus, joi seară, la B1 TV, fostul preşedinte Traian Băsescu.

”Am ieşit cu pensie de 2.980 de lei, comandant de navă, fost ministru, fost primar general, fost preşedinte.

Dacă ai fost 10 ani preşedinte, vreo 10 ani prin guverne, 12 ani comandant de navă, ai 2.980 de lei pensie. Dacă ai fost torţionar, ieşi cu 5.500 de lei”, a mai spus Traian Băsescu.

Băsescu a spus că noua Lege a pensiilor nu rezolvă problema sistemului, dacă nu va rezolva şi chestiunea pensiilor speciale pe care le cataloghează drept ”furt din bani publici”.

Guvernul României a aprobat, pe 10 octombrie, proiectul noii Legi a pensiilor, la propunerea Ministerului Muncii și Justiției Sociale.Legea merge în Parlament, iar actuala majoritate doreşte să o adopte până la sfârşitul acestui an.

Proiectul de lege prevede creșteri etapizate ale punctului de pensie, până în anul 2021, pentru ca, din anul 2022, să fie aplicată noua formulă de calcul bazată pe Valoarea Punctului de Referință.

Citește și: Viorica Dăncilă anunță la cât ar urma să ajungă punctul de pensie

Citește și: Ce se va întâmpla cu pensiile românilor. Ministrul Muncii dezvăluie cum va funcționa Legea Pensiilor

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top