Connect with us
Cea mai scăzută temperatură de noaptea trecută înregistrată de ANM

Știri

Cea mai scăzută temperatură de noaptea trecută înregistrată de ANM

Cea mai scăzută temperatură de noaptea trecută a fost de -21 de grade. Minima a fost înregistrată în Rădăuţi, judeţul Suceava.

În schimb, cea mai ridicată temperatură a fost de -1 grad, înregistrată în sudul şi sud-vestul ţării, în Timiş, Mehedinţi şi Dolj.

Potrivit ANM, în noaptea de marţi spre miercuri au fost înregistrate temperaturi negative în toată ţara. Cea mai scăzută fiind de -21 de grade Celsius, în Rădăuţi, judeţul Suceava.

Valorile termice nu au urcat mai mult de -1 grad, aceasta fiind şi minimă cea mai ridicată

Această temperatură a fost înregistrată în localităţile Jimbolia şi Banloc din judeţul Timiş, în Drobeta Turnu-Severin, judeţul Mehedinţi şi în Calafat şi Băileşti, judeţul Dolj.

Meteorologii spun că temperaturi asemănătoare vor fi şi în noaptea următoare, în special în partea estică a Transilvaniei.

Spre sfârşitul săptămânii, însă, vremea se va mai încălzi puţin, astfel că, dacă miercuri maximele vor fi cuprinse între -6 şi 3 grade Celsius, mai scăzute în Transilvania şi Moldova, vineri vor ajunge şi la 10 grade în estul şi nord-estul ţării.

În ceea ce privește vremea pentru următoarea perioadă, ANM a publicat prognoza meteo pentru început de februarie.

Prognoza meteo a fost publicată mai precis pentru intervalul 22 ianuarie – 4 februarie 2018.

Iată cu ce vreme începem luna februarie.

BANAT – Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni

În primele 3 zile de prognoză valorile termice diurne vor fi în limite normale pentru această perioadă. Media acestora va fi de 2…3 grade.

Până la începutul lunii februarie vremea va fi în general în încălzire, iar temperaturile maxime, mai ridicate decât în mod obișnuit. Astfel, maximele vor ajunge în medie, până la 10…11 grade.

În ultimele zile din interval se va resimți o scădere treptată a temperaturilor, cu aproximativ 3…4 grade.

Temperaturile nocturne vor fi în scădere până în jurul datei de 24 ianuarie, când media pe întreaga regiune va fi de -6 grade, apoi vor crește, iar din data de 31 ianuarie vor predomina valorile pozitive.

O ușoară scădere a temperaturilor minime se va produce în ultimele nopți din intervalul de prognoză. Va ninge izolat la începutul intervalului, apoi, până la sfârșitul primei săptămâni condițiile de precipitații vor fi reduse.

În cea de a doua săptămână probabilitatea ca trecător și în general slab cantitativ să plouă va fi în creștere.

CRIŞANA – Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni

După trei zile în care temperaturile maxime se vor menține apropiate de cele specifice acestei perioade, iar media lor va fi de 2 grade. Vremea va intra într-un proces de încălzire treptată, până în data de 1 februarie, când media maximelor termice va ajunge la 10 grade.

Va fi mult mai cald decât în mod normal la această dată.

În următoarele zile se va răci ușor, dar până la sfârșitul intervalului de prognoză media maximelor diurne pe întreaga regiune nu va mai coborî sub 6 grade.

Minimele nocturne vor scădea în primele zile până la o medie de -7 grade, în dimineața zilei de 24 ianuarie, apoi se va încălzi, iar cele mai calde nopți vor fi cele de la începutul lunii februarie.

După data de 3 februarie se va răcori și vor fi din nou temperaturi minime negative. Probabilitatea de precipitații va fi redusă în prima săptămână, dar va crește în cea de a doua, iar cantitățile de apă vor fi în general slabe.

TRANSILVANIA – Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni

În primele 3 zile de prognoză media temperaturilor maxime va fi între -2 și 0 grade. Apoi vor crește, astfel că la începutul lunii februarie vor ajunge să se situeze în jurul valorii de 8 grade.

Între 2 și 4 februarie regimul termic diurn va fi în scădere, cu aproximativ 4 grade.

Media temperaturilor nocturne se va menține sub pragul de îngheț pe tot parcursul celor două săptămâni. Cele mai mici valori se vor înregistra în diminețile de 24 și de 25 ianuarie când va fi ger în cea mai mare parte a regiunii.

În schimb iar minimele termice vor avea o medie în jurul a -13 grade.

Probabilitatea de precipitații va fi mai mare la începutul intervalului de prognoză și după data de 28 ianuarie. Cantitățile de apă vor fi în general slabe.

MARAMUREŞ – Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni

Până în data de 24 ianuarie temperaturile maxime nu vor avea variații semnificative, iar media lor se va situa în jurul valorii de 1 grad. Minimele însă vor scădea până la o medie de -10 grade și va fi ger.

În intervalul 25 ianuarie – 2 februarie se va încălzi treptat, astfel că media temperaturilor diurne va ajunge la 7…8 grade, iar a minimelor la 0…1 grad.

În ultimele zile de prognoză se estimează o scădere a valorilor termice cu 2…3 grade. Probabilitatea pentru precipitații, în general slabe cantitativ, va fi mai mare între 28 ianuarie și 4 februarie.

MOLDOVA – Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni

Vremea va fi rece în primele zile de prognoză, cu o medie a temperaturilor maxime cuprinsă între -2 și 0 grade și a minimelor între -13 și -3 grade.

Cele mai scăzute valori vor fi în diminețile de 24 și de 25 ianuarie, când va fi ger în cea mai mare parte a regiunii.

În continuare, până în data de 2 februarie se va încălzi considerabil, astfel că media maximelor va ajunge la 8 grade, iar a minimelor la 0…1 grad. În zilele de 3 și de 4 februarie se va răci ușor.

Vor fi precipitații, în general slabe cantitativ, în ziua de 22 februarie și din nou, trecător, în cea de a doua săptămână de prognoză.

DOBROGEA – Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni

Vremea se va răci până în data de 24 februarie, când media temperaturilor diurne va atinge -2 grade, iar a celor nocturne -8 grade.

Va urma o perioadă de încălzire semnificativă, iar cel mai cald va fi în primele zile ale lunii februarie când, în medie, maximele termice vor atinge 10…11 grade, iar minimele 3…4 grade.

În ultimele zile de prognoză valorile termice vor scădea ușor. Probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată la începutul și la sfârșitul intervalului.

MUNTENIA – Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni

După o ușoară scădere a valorilor termice diurne, în primele 3 zile de prognoză, vremea se va încălzi semnificativ. Cele mai ridicate medii se vor atinge în jurul datei de 2 februarie, când vor fi 10…11 grade.

În ultimele două zile regimul termic diurn va fi în scădere ușoară.

Evoluția temperaturilor minime va fi asemănătoare, cele mai reci nopți vor fi între 24 și 26 ianuarie, când media se va situa în jurul valorii de -9 grade și pe arii restrânse va fi ger.

Cele mai calde nopţi vor fi cele între 2 și 4 februarie când media va fi ușor pozitivă.

Vor fi precipitații în prima zi de prognoză și din nou din data de 2 februarie. În restul intervalului condițiile vor fi reduse.

OLTENIA – Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni

În prima zi de prognoză media temperaturilor maxime va fi de 4 grade, apoi va scădea până la 1 grad în data de 24 ianuarie.

Ulterior se va încălzi, astfel că până la sfârșitul lunii ianuarie se va ajunge la o medie pe întreaga regiune de 9 grade.

În primele zile din luna februarie nu vor mai fi variații termice diurne semnificative. Nopțile vor fi reci, cu temperaturi, în general, sub pragul de îngheț, iar cel mai frig va fi între 24 și 26 ianuarie.

Atunci media minimelor termice se va situa în jurul valorii de -8 grade.

Probabilitatea mai mare de precipitații va fi în prima și în ultimele trei zile de prognoză.

LA MUNTE – Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni

Vremea va fi rece, mai ales în primele trei zile, când media temperaturilor maxime va fi de -5 grade, iar a minimelor se va situa între -13 și -8 grade și nopțile vor fi geroase, potrivit ANM.

Din data de 25 ianuarie se va încălzi treptat, iar până la finalul intervalului de prognoză media temperaturilor diurne va oscila între -1 și 2 grade, iar a celor nocturne între -10 și -4 grade.

Temporar vor fi precipitații mai ales sub formă de ninsoare, pe arii mai extinse la începutul intervalului și în primele zile din luna februarie.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top