Cel puțin doi morți, după ce două avioane s-au ciocnit în sudul Germaniei

Poliția germană a anunțat luni că cel puţin două persoane au murit după ce două avioane de mici dimensiuni s-au ciocnit în timp ce încercau să aterizeze, în centrul Germaniei, a anunţat poliţia germană.

Accidentul, în care au fost implicate un avion de agrement şi un aparat de zbor uşor, s-a produs duminică la numai 600 de metri de un aeroport din Schwaebisch Hall, în landul german Baden-Württemberg.

Persoanele decedate sunt aproape sigur piloţii celor două avioane, conform serviciilor de pentru situaţii de urgenţă germane.

Locul unde s-a petrecut incidentul


Este posibil ca o persoană să se fi catapultat înaintea accidentului, ceea ce face ca autorităţile să nu poată oferi un bilanţ exact al acestui incident aviatic.

ȘTIRE ASEMĂNĂTOARE: Avion prăbușit în Algeria! Peste 200 de victime!

Un avion militar aparținând forțelor aerien algeriene s-a prăbușit pe 11 aprilie în Algeria, la aproximativ 30 de kilometri de capitala statului african.

UPDATE: Bilanțul celor decedați a ajuns la 257. O ipoteză privind cauza prăbușirii avionului ar fi supraîncărcarea aparatului de zbor.

Avionul transporta peste 200 de soldați s-a prăbuşit în apropierea aeroportului din oraşul Blida, provincia Boufarik.

Potrivit ziarului Asharq Al-Awsat, în accident au murit cel puţin 200 de persoane care se aflau la bord.   Aeronava care s-a prăbuşit era un Iliouchine Il-76 al Forţelor aeriene algeriene, folosit pentru transportul militar.

La fata locului s-au deplasat 14 ambulante, personalul medical ajutand ranitii si transportandu-i la spitalele din apropiere.

Ambulanţele au fost trimise la faţa locului, traficul pe drumurile din apropierea locului accidentului a fost întrerupt.

Se estimează că aproape toți pasagerii aeronavei au murit.

Te-ar putea interesa și: Elicopter prăbușit! Șase oameni au murit

Şase persoane şi-au pierdut viaţa în prăbuşirea unui elicopter în timpul unui zbor de antrenament.

Elicopterul Mi-8 s-a prăbuşit în timp ce încerca să efectueze o aterizare de urgenţă în jurul orei locale 11:00 (1:00 GMT), în timpul unui zbor de antrenament la Habarovsk, un oraş de 600.000 de locuitori situat la peste 6.000 km est de Moscova.

„Şase persoane au fost ucise”, a declarat Pavel Kurniavka, un responsabil medical.

„Toate corpurile au fost găsite”, a adăugat ministrul local al sănătăţii, Aleksandr Vitko, în timp ce serviciile de urgenţă au precizat că au recuperat cele două cutii negre ale aparatului.

A fost deschisă o anchetă pentru a determina circumstanţele accidentului, a anunţat Comisia de Investigaţii din Rusia.

Citește și: Dublă tragedie aeriană. Două avioane s-au prăbușit. Care este bilanțul victimelor
Avion Prăbușit. Imagini de la fața locului și măturiile martilor. Reacția lui Putin
Avion prăbușit în Bosnia: 5 morți, dintre care 3 copii

Sursa: agerpres.ro
Data publicării: 16 apr.. 2018
Scris de , în Știri
Comentarii