Connect with us

Știri

Cine a prezis moartea Regelui Mihai. Previziunea care s-a adeverit

Moartea Regelui Mihai a fost prezisă în urmă cu câteva zile. Celebra clarvăzătoare susţine că nume importante din România se află sub semnul morţii. Declarația este cu atât mai dureroasă cu cât în ultima săptămână românii au pierdut pierdut două mari actrițe ale teatrului românesc.

Luna noiembrie a lui 2017 este fără îndoială una plină de durere pentru întreaga Românie. Celebra clarvăzătoare a declarat la sfârșitul săptămânii trecute că sfârşitul de an va fi marcat de moartea regelui Mihai, care ”nu va mai rezista”. Previziune care astăzi s-a adeverit.

Citește și Horoscop 6 decembrie – Gemenii vor avea viitorul foarte palpinant

“Dramele vor continua. Din păcate, Regele Mihai nu va mai rezista în viaţă până la sfârşitul anului, iar un bărbat tânăr din showbiz va muri într-un accident rutier în următoarele cinci luni. Şi din generaţia veche de artişti va mai pleca cineva în următoarele două luni, de parcă se duce toată generaţia în acelaşi timp”, a declarat Carmen Harra.

Previziunea făcută de Carmen Harra s-a adeverit întrucât astăzi Regele Mihai s-a stins din viață.

Regele Mihai a murit astăzi, la vârsta de 96 de ani. Casa Regală anunțase că fostul suveran al României primise Sfânta Împărtășanie.

Starea de sănătate a Regelui se deteriorase de ceva vreme, iar el și-a petrecut ultimele luni din viață la reședința sa din Elveția, înconjurat de medici. Mihai I se retrăsese din viața publică în anul 2016, din cauza stării sale precare de sănătate. Majestatea Sa suferea de leucemie cronică.

Biografia Regelui

S-a născut la Sinaia pe 25 octombrie 1921 și a domnit în România în două etape (20 iulie 1927 – 8 iunie 1930 și 6 septembrie 1940 – 30 decembrie 1947).

Regele Mihai I al României a fost fiul principelui moștenitor Carol și a moștenit de la naștere titlul de principe al României și principe de Hohenzollern-Sigmaringen, titlu la care a renunțat mai târziu. Mihai I a urcat pe tronul României după ce bunicul său, regele Ferdinand, a decedat, iar tatăl principelui a renunțat la tron în favoarea fiului în decembrie 1925.

Regele Mihai era însă minor în acea perioadă, așa că atribuțiile erau preluate de o regență care a dezamăgit atât clasa politică românească dar mai ales poporul, astfel că regele Carol se reîntoarce pe tron în 1930 în mod ilegal și inventează o funcție pentru regele Mihai, aceea de Mare Voievod de Alba Iulia.

Regele Mihai a fost privat de afecțiunea familiei, dar a primit o educație aleasă. Acesta și-a văzut mama foarte rar în ultimul deceniu, care se afla în exil la Florența.

În 1939 începe cel de-al doilea Război Mondial iar România pierde în cadrul acestui război teritorii importante precum Cadrilaterul, Transilvania de nord-est, Herța, Basarabia și Bucovina de Nord. Premierul de atunci, Ion Antonescu, îi cere regelui Carol al II-lea să abdice și să plece din România, fapt pentru care se întoarce fiul său pe tron, Mihai, pe data de 6 septembrie 1940.

Regele Mihai I însă nu avea mari pârghii și era rege doar cu titlul, România fiind un stat național-legionar și cel care lua mai toate deciziile fiind generalul Antonescu. Pe 23 august 1944, România întoarce armele deoarece Uniunea Sovietică câștigă războiul și Regele Mihai instituie lovitura de stat prin arestarea generalului Ion Antonescu și restaurarea Constituției din 1923.

Odată cu întoarcerea armelor, România este ocupată de sovietici și ani mai târziu întră în epoca comunismului. Întoarcerea armelor împotriva Germaniei naziste este privită și astăzi ca o controversă, existând numeroase personalități care privesc cu scepticism capacitatea Regelui Mihai de a decide cu adevărat în perioada celui de-al doilea Război Mondial, având în vedere că era încă foarte tânăr, deși era major.

Citește și Facebook Messenger nu merge. Probleme cu funcționarea rețelei sociale în întreaga lume

Regele Mihai a ținut grevă regală între 1945 și 1946, refuzând să semneze decretele noului guvern sovietic de la București, condus de Petru Groza. La presiunile venite din exterior, regele renunță la insistența de a cere demisia guvernului comunist. Regele Mihai I al României nu i-a amnistiat pe cei închiși și torturați de comuniști, printre care generalul Antonescu, deoarece potrivit prevederilor Constituției nu avea toate atribuțiile la îndemână.

În noiembrie 1947, regele Mihai călătorește la Londra, unde participă ca invitat de soi la nunta reginei Elisabeta a II-a, unde o cunoaște pe viitoarea sa soție, Ana de Bourbon-Palma. Winston Churchill l-a convins pe rege să se întoarcă în România deoarece „mai presus de orice, un rege trebuie să fie curajos”.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top