Connect with us
Liviu Dragnea judecători proces ICCJ

Știri

Cine sunt cei cinci judecători din procesul lui Liviu Dragnea de la ICCJ

Liviu Dragnea și-a aflat completul de cinci judecători din procesul său. Înalta Curte de Casație și Justiție a organizat vineri dimineață tragerile la sorți, urmare a deciziei CCR de miercuri.

Din completul lui Liviu Dragnea vor face parte judecătorii:

  1. Cozma Rodica
  2. Șelaru Valentin Horia
  3. Neniţă Simona Cristina
  4. Vasile Francisca Maria
  5. Ilie ioana Alina

Membrii supleanți:

  1. Rog Octavia Lucia
  2. Dragomir Florentina
  3. Rus Andrei Claudiu
  4. Mera Luciana
  5. Macavei Săndel Lucian

Completul anterior era format din:

  1. Dragomir Ilie Iulian
  2. Neniţă Simona Cristina
  3. Grădinaru Daniel
  4. Dragomir Florentina
  5. Lefterache Lavinia Valeria

Membrii supleanţi :

1. Judecător Cobzariu Maricela
2. Judecător Enescu Dan Andrei
3. Judecător Şelaru Valentin Horia
4. Judecător Cerbu Silvia

Înalta Curte de Casație și Justiție a anunțat joi, într-un comunicat de presă, că va schimba componența completurilor de 5 judecători care dau sentințele definitive în dosarele penale.

”La data de 9 noiembrie 2018, orele 10:00, la sediul Înaltei Curți de Casație şi Justiție, Sala Secţiilor Unite, vor avea loc în ședință publică, tragerile la sorţi pentru desemnarea membrilor Completelor de 5 Judecători pentru anul 2018, având în vedere decizia Curţii Constituţionale a României din data de 7 noiembrie 2018 prin care s-a constatat existenţa unui conflict juridic de natură constituţională între Parlament, pe de o parte, şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, pe de altă parte”, se arată într-un comunicat al ÎCCJ.

Magistraţii instanţei supreme l-au condamnat în iunie pe Liviu Dragnea la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare în procesul angajărilor de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman, în care e acuzat de instigare la abuz în serviciu. Decizia nu e definitivă.

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au anulat pedepasa cu suspendare, de doi ani de închisoare, primită de Liviu Dragnea în dosarul Referendumului.

Liviu Dragnea a fost achitat pentru fals intelectual. Decizia de condamnare a fost luată de doi dintre cei trei judecători ai completului. Al treilea a votat pentru achitare.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top