Connect with us

Știri

Cluj: Planul roșu de intervenție activat, în cazul unui incendiu la un bloc cu 10 etaje

UPDATE 14.00

45 de persoane, evacuate din blocul la subsolul căruia a izbucnit un incendiu

„Am intervenit la un incendiu într-un subsol la o clădire regim de înălţime P+10 etaje, 25 de persoane s-au auto evacuat, 20 de persoane au fost evacuate de pompieri (10 cu autoscara şi 10 pe casa scărilor), 13 persoane au primit asistenţă medicală de urgenţă.

La faţa locului au intervenit două autospeciale pentru stingerea incendiilor, o platformă pentru intervenţii la înălţime, cinci echipaje medicale plus o autospecială pentru transportul de persoane şi victime multiple.

Au intervenit 8 pompieri, 16 paramedici şi personal medical. De asemenea, au fost prezente echipaje de poliţie şi echipele de intervenţie ale furnizorilor de utilităţi. Planul roşu a fost dezactivat la ora 12.40”, transmit reprezentanţii ISU Cluj.

Știre inițială

Peste 20 de persoane au fost evacuate în urma unui incendiu izbucnit pe strada Oaşului din Cluj-Napoca şi a fost activat Planul roşu de intervenţie la nivelul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Cluj.

Potrivit ISU Cluj, este vorba de un bloc cu 10 etaje, fiind persoane blocate la etajele superioare.

„Este vorba despre un incendiu la subsolul clădirii, regim de înălţime P+10, 6 persoane s-au autoevacuat, 11 persoane au fost evacuate de pompieri, iar alte 20 sunt blocate la etajele superioare.

Aceştia nu se pot autoevacua din cauza fumului dens de pe casa scării. Se realizează evacuarea acestora cu ajutorul autoscării. Acţiunea este în dinamică. La faţa locului se află echipaje medicale care efectuează evaluarea medicală a persoanelor evacuate. Pentru gestionarea situaţiei a fost activat Planul roşu de intervenţie”, informează ISU Cluj.

La fața locului s-au deplasat autospecialele de la ISU și două echipaje de poliție. Potrivit surselor, blocatarii s-au refugiat pe acoperișul blocului și asteaptă să fie evacuați în siguranță.

Muncitorii se aflau în imobil în momentul izbucnirii incendiului. Fumul gros ieșea din casa scărilor, iar un bărbat în salopetă care a ieșit a spus că mai sunt oameni în clădire.

„La nivelul ISU Cluj s-a activat Planul Rosu de Intervenţie pentru incendiul de pe strada Oaşului, nr. 86-90, până acum au fost evacuate 20 de persoane”, anunță ISU Cluj.

Potrivit primelor informații, focul a pornit din subsolul unui bloc, în parcarea subterană a acestuia. Locuitorii au sunat la 112 după ce fumul s-a extins în toată parcare.

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top