Connect with us
Cod galben de inundaţii pentru râuri din judeţele Mehedinţi şi Dolj, valabil până la ora 21:00

Știri

Cod galben de furtuni prelungit. Cât vor mai dura ploile

Vremea face încontinuare probleme. Meteorologii au prelungit codul galben de ploi torenţiale pentru de 22 judeţe din sudul, nord-estul şi sud-estul ţării, până joi seara. Codul portocaliu pentru Tulcea şi Constanţa a fost menţinut până miercuri la ora 21.00.

Astfel, începând de miercuri ora 12:30 până joi la ora 23.00, îndeosebi în regiunile estice și sud-estice, în zona Carpaților Orientali și Meridionali, mai ales în cursul după-amiezilor și la începutul nopților.

Aici vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului ce vor lua izolat aspect de vijelie.

Se vor înregistra cantități de apă de peste 20 -25 l/mp și pe arii restrânse 40 -50 l/mp.

De codul galben sunt vizate județele Bistriţa-Năsăud, Suceava, Botoșani, Iași, Neamț, Harghita, Mureș, Bacău, Vaslui, Galați, Vrancea, Covasna, Brașov, Sibiu, Vâlcea, Argeș, Dâmbovița, Prahova, Buzău, Brăila, Ilfov și Călărași.

Codul galben rămâne în vigoare

Meteorologii au menținut avertizarea cod portocaliu pentru județele Tulcea şi Constanţa până miercuri la ora 21.00. Potrivit ANM, în Dobrogea vor fi intervale de timp în care va ploua abundent și se vor acumula local cantități de apă de 40…50 l/mp și izolat 70…80 l/mp.

În România, am avut până acum o vară complet ieşită din comun. Nu a fost nici secetă, nici caniculă. În schimb, de la jumătatea lunii iunie şi până în prezent, nu a fost nicio săptămână fără furtuni şi inundaţii.

Luna trecută a fost dealtfel a doua cea mai ploioasă lună în România, din ultimii 60 de ani. Au fost nu mai puţin de 1.026 de atenţionări nowcasting cod galben de furtună, 255 atenţionări nowcasting cod portocaliu de furtună şi, atenţie!, o atenţionare nowcasting cod roşu de furtună.

Citește și Directoarea ANM, explicație pentru vremea atipică. Ce s-a întâmplat în această vară

Şi în această lună „am beneficiat” de 547 de atenţionări cod galben de furtuni şi 146 de atenţionări cod portocaliu. Chiar la această oră e în vigoare o atenţionare cod galben de ploi abundente pentru mare parte a ţării şi una de cod portocaliu care vizează judeţele Tulcea şi Constanţa, până miercuri seară la 21:00.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top