Connect with us
Vești proaste de la meteorologi - Se SCHIMBĂ vremea!

Știri

Cod galben de inundații. Care sunt zonele vizate de viituri

Inundațiile continuă să facă probleme în mai multe zone. O serie de atenționări Cod galben de inundaţii sunt valabile în umătoarele ore pe râuri din patru județe, potrivit Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA).

Atenționările sunt valabile pentru judeţele Dâmboviţa, Prahova, Buzău şi Constanţa.

Conform prognozei, până la ora 21.00, se vor produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide, cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri, cu posibile depăşiri ale Cotelor de atenţie pe râurile mici din bazinele hidrografice: Ialomiţa – bazin superior aferent amonte S.H. Pucioasa, Prahova – bazin superior şi mijlociu, Teleajen – bazin superior şi mijlociu, Buzău – afluenţii aferenţi sectorului aval Acumularea Siriu – amonte S.H. Baniţa (judeţele Dâmboviţa, Prahova şi Buzău) şi pe râurile mici din judeţul Constanţa.

Hidrologii precizează că fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate mai mare pe unele râuri mici din bazinele hidrografice: Slănic (afluent al râului Buzău) – bazin superior, Bâsca Chiojdului, Nisipari şi Casimcea – bazin mijlociu şi inferior.

Cod galben de ploi torențiale și vânt puternic

La această oră sunt în vigoare un cod galben dar și unul portocaliu pentru mai multe zone. Sunt anunțate precipitatții abundente, intensificări ale vântului dar și posibile căderi de grindină de mici și medii dimensiuni.

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top