Connect with us
Condamnări în dosarul angajărilor fictive la DGASPC Teleorman

Știri

Condamnări în dosarul angajărilor fictive la DGASPC Teleorman

Magistrații de la Instanța Supremă au decis condamnările în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman, în care este judecat și Liviu Dragnea.

Iată ce au decis magistrații (de reținut că deciziile nu sunt definitive):

Liviu Dragnea, achitat pentru fals intelectual, condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare pentru instigare la abuz în serviciu cu executare.

Floarea Alesu, fost director general DGASPC Teleorman: pentru abuz în serviciu-1 an și 6 luni. Anulează condamnarea cu suspendare într-un alt dosar și va executa 3 ani de închisoare și un spor de 7 luni. Condamnarea la închisoare cu executare: 3 ani, 7 luni și 20 de zile. Decizia a fost luată în unanimitate.

Rodica Milos, fost director executiv adjunct DGASPC Teleorman: 3 ani de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu. Decizia, dată în majoritate, există o opinie separată, unde sunt reținute „circumstanțe atenuante”.

Olguța Sefu, fost director executiv adjunct DGASPC Teleorman: 3 ani de închisoare pentru abuz în serviciu; 1 an de închisoare pentru fals intelectual. După contopire, sentință este de 3 ani închisoare cu suspendare. Decizia a fost dată în majoritate, unul dintre judecători optând pentru achitare pentru abuz în serviciu.

Ionel Marineci, fost șef serviciu în cadrul DGASPC Teleorman: 3 ani de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu. Un judecător a făcut opinie separată, în care sunt reținute circumstanțele atenuante.

Valentina Marica, fost șef serviciu în cadrul DGASPC Teleorman: Încetează procesul penal pentru fals intelectual ca urmare a intervenirii prescripției. Pentru abuz în serviciu însă a fost condamnată la 3 ani de închisoare cu suspendare, cu opinie separată în sensul achitării.

Bombonica Prodana (fostă Dragnea) a primit o amendă administrativă de 1.000 de lei. Inceteaza procesul penal pentru abuz in serviciu. Opinie separata in sensul achitării. Fosta soție a lui Liviu Dragnea a achitat partea sa din prejudiciu.

Claudiu Balaban, fost șef serviciu în cadrul DGASPC Teleorman: Condamnat la 3 ani de închisoare pentru abuz în serviciu; 1 an de închisoare pentru fals intelectual. După contopire pedeapsă este de 3 ani închisoare cu suspendare. Decizia a fost luată cu majoritate, opinia separată fiind pentru achitare pentru abuz în serviciu și circumstanțe atenuante pentru fals intelectual.

Nicușor Gheorghe, fost șef serviciu în cadrul DGASPC Teleorman: condamnat la 3 luni pentru fals intelectual și 1 an pentru abuz în serviciu. După contopire, pedeapsa este de 1 an de închisoare cu suspendare. Decizia a fost luată cu majoritate, opinia separată fiind de achitare pentru abuz în serviciu.

Adriana Botorogeanu, fosta secretară a PSD Teleorman, 2 ani cu suspendare.

Anisa-Niculina Stoica, fosta secretara PSD (si-a recunoscut fapta): condamnata la 3 luni de inchisoare pentru complicitate la fals si 1 an de inchisoare pentru complicitate la abuz. Dupa contopire pedeapsa este de 1 an de inchisoare cu suspendare. Exista o opinie separata in sensul achitarii pentru complicitate la abuz in serviciu.

Procurorul DNA ceruse în cazul lui Dragnea o pedeapsă de 7 ani și 6 luni pentru instigare la abuz în serviciu și 2 ani și 6 luni pentru fals, dar și anularea suspendării condamnării de 2 ani din dosarul Referendumului. La rândul sau, liderul PSD a susținut că este nevinovat și a cerut achitarea.

Un număr de 11 persoane sunt trimise în judecată în acest caz pentru infracțiuni de abuz în serviciu sau fals intelectual.

Citește și: PNL și USR cer demisia lui Liviu Dragnea, după ce acesta a fost condamnat în primă instanță

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top